Adıyaman Üniversitesi'nde öğrencilere 16 yıl içerisinde ulaştırma alanında yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında konferans vermek için gelen Prof. Dr. Ilıcalı, kentin ören yerlerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Adıyaman Üniversitesinin davetlisi olarak geldiğini belirterek, şunları ifade etti.

"Türkiye'nin son 16 yılda ulaştırma anlamında yaptığı yatırımları gençlerle paylaştım. Sayın başkanımda nezaket gösterip konferansımızı dinledi. 35 senenin üzerinde ulaştırmayla ilgilenen şuanda faal olarak bunu devam ettiren tek kişiyim diyebilirim. Benden büyük hocalarım emekli veya rahmetli oldu. Bu akademik konudaki yaptığım kariyerim dışında cumhurbaşkanımızın İstanbul  Belediye Başkanlığı zamanı içerisinde hem üniversitede hemde İstanbul'un Ulaştırma Daire Başkanlığını yaptım. 2 dönem Erzurum Milletvekilliği yaptım. Ulaştırma komisyonunda sözcülük, başkan vekilliği, hep işim ulaşımla oldu. İstanbul'da metrobüsün getirilmesinde çok büyük bir katkımız oldu."

-"EKİBİMİZLE BAŞKANIN FAHRİ DANIŞMANIYIZ"

Ilıcalı, Ticaret Üniversitesinde Ulaştırma Uygulama Merkezinin ekibiyle birlikte başkanın fahri danışmanı olduklarını belirten Ilıcalı, Adıyaman'da neler yapılabileceğini ulaştırma açısından, trafik güvenliği yönünde çok zor yerler gördüklerini düzeltilmesi için bütün tecrübelerini kullanacaklarını ve başkana destek olacaklarını söyledi.

Fahri danışmanlığını ilan ettiğinin altını çizen Ilıcalı, şöyle devam etti:

"Toplu ulaşımla ilgili, raylı sistemle ilgili bu kararları daha sağlıklı vermesi açısından kısa sürede yapması açısından hem proje olarak, hem Ankara'daki birimlerle takibi açısından başkanımın fahri danışmanlığımı uygun görürse buradan  ilan ediyorum. Yapacak çok iş gördüm. Yapılmış olanları kim yapmışsa Allah razı olsun ama yapılacak iş var. Başkanımız bu işin teklifini alır almaz karayolları ile görüşmüş bazı planları var."

Adıyaman Belediye Başkan Adayı Dr. Süleyman Kılınç, ise Türkiye'de yapılan yatırımları çok çarpıcı dille örneklerinin verildiğini belirtti.

Prof. Dr. Ilıcalı’nın desteğinden ve konferansa katılımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz için çok verimliydi, çok derindi hemde çok özetti. Türkiye'de şimdiye kadar yapılmış hizmetleri  çok çarpıcı örneklerle verdi, hocama sonsuz teşekkür ederim. Bizim için büyük bir onur, bizim için büyük bir şeref. Hocama Adıyaman'ın ana artellerini gösterdik. Kuzey yolu buradan geçiyor, 3'üncü çevre ve 4'ncü cevre yolumuz var . Hafif raylı sistem projesi ile onun haricinde metrobüs konusunda hocam çok tecrübeli daha yeni metrobüsün yeni versiyonları var. Daha ekonomik, daha rantabl olan o versiyonları sağolsun bizim için düşüncelerini paylaştı."

-YILLARIN TECRÜBESİNİ EKİBİYLE BİRLİKTE ADIYAMAN’A AKTARACAK

Kılınç, özellikle ana bulvarda sıkışığı azaltmak için çalışma yapacaklarını bunun da  Prof. Dr. Ilıcalı’nın tecrübesi ve ekibinin desteği ile yapılacağını belirterek, "Battı- çıktılarımızdan geçerken Perre'yi  gösterdik. Bir taraftan Adıyaman'ı ekonomik olarak kalkındırmamız lazım. Adıyaman'ın kalkınabilmesi için 3 tane ana parametremiz var. Tarım, turizm ve madencilik. Bu alanlarda çok zengin potansiyelimiz var, bunların en önemlisinde turizm. Sadece hocama burayı gösterdik ama inanç turizm acısından, Nemrut'u söylemeye gerek yok, Cendere var, eski Kahta Kalesi  ve bunun benzeri bir çok yerlerimiz var. Bunları hakikaten turizm için canlandırmamız lazım" dedi.

-''BİR ŞEHİRDE ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZEMEMİŞSENİZ O ŞEHİR MODERNLEŞEMEZ''

Adıyaman'a turist geldiğinde en az 1-2 gün kalabileceği ortamların sağlaması gerektiğini vurgulayan Kılınç, "Bizim bütüncülük bir belediye anlayışımız var, yani sadece yer altı ve ulaşım düşünmüyoruz. Ekonomik anlamda ülkeyi, memleketi kalkındıracak, özellikle gençlerimizi motive edecek, gençlerimizin önünü açacak bilim merkezleri düşünüyoruz. Ama bir şehirde alt yapı sorununu çözmemişseniz o şehir modernleşemez. Bir kere altyapıyı çözmemiz lazım. Bu anlamda hocama çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kaynak:PHA