-‘’BİRLİKTELİK RUHUNU DİRİ TUTMAMIZ GEREKİYOR’’

İslamofobi’nin, Avrupa'da ve Amerika'da yaygın hale geldiğini ve bunun son olmayacağının farkında olunduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

‘’Şimdi öldürülenler Müslümanlar fakat İslami terörden bahsediliyor korkunç bir algı operasyonu var. Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de hep öldürülenler Müslümanlar. Avrupa'da denizde boğulan bir sürü masum insan var. Bunlar için kimsenin kılı kıpırdamıyor ama dediğim gibi hem öldürülenler bizden fakat maalesef İslami terörden bahsediliyor. Türkiye içinde de maalesef bu algı var. Dün gördüğümüz, duyduğumuz kadarıyla Kılıçdaroğlu, İslami terörden bahsediyor. Şuan İslami terörden bahsedecek zaman mı? Bu şunu gösteriyor bundan sonra bir olmamız lazım. Hakikaten birliktelik ruhunu diri tutmamız gerekiyor. Özellikle İslam dünyasının halkta böyle bir düşünce var ama eylem planında bunu düzenlemek lazım. Özellikle entelektüel, aydın kadroların bu anlamda birliktelik ruhunu güçlü tutulmaları lazım. İslam kardeşliğini pekiştirmek lazım. Yani ufak tefek farklılıkları göz ardı edip esas bizi biz yapan bizi beraber aynı duygularda birleştiren temel parametreleri sıkı tutmamız lazım. Biz birlik olmak zorundayız. Beraber olmak zorundayız. Dolayısıyla emperyalist ülkelerin küresel güçlerin bu anlamda her türlü malipasyonları yapabilecekleri dolayısıyla onların kafası bizden iyi çalışmıyor. Bizim kafamız çalışıyor ama bir birliktelik ruhumuz yok. Bu anlamda bizim hakikaten kardeşlik hukuku dediğimiz kavramın havada kalmaması lazım. Bunun pratiğe yansıması lazım. Bu anlamda tabiî ki küresel güçlere her türlü laneti yağdıracağız ama bizim öz eleştiri yapmamız lazım. İslam dünyasını entelektüel geçinen, aydın geçinen insanların bir öz eleştiri yapması lazım. Nerede hata yapıyoruz? Niye bu durumdayız? Bu anlamda umarım bu son olur. Son olmayacak gibi duruyor ama fakat en azından bir kıvılcım olur diye düşünüyorum. “dedi.

-"CUMHURBAŞKANIMIZIN ETRAFINDAN KENETLENMEMİZ LAZIM"

Kılınç, tüm Müslümanların lider olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gördüğünü belirterek, ‘’Basından okuduğum kadarı ile o caninin, cumhurbaşkanımızla ilgili bir takım söylemleri olmuş. Cumhurbaşkanımızı ezeli düşmanım diye hedef göstermesi bile bizim cumhurbaşkanımızın etrafından kenetlenmemiz için tek bir neden bile sayılabilir. Demek ki, tüm dünyada bu insan Müslümanların lider olarak cumhurbaşkanımız görünüyor. Bu söylem, bu eylem bile bizim cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmemiz gerektiği noktasında aslında temel parametredir.’’

-"SİYASİ ANLAMDA ÇOK GÜZEL BİR ORTAM VAR"

Halkın teveccühünün çok iyi olduğunun altını çizen Kılınç, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza, partimize karşı taviz vermiyorlar. Hakikaten tüm samimiyetimle söylüyorum. Beklediğimizden çok daha büyük bir teveccüh var. Bizde bu teveccühün ağırlığı içerisinde ne yapabiliriz diye esas biz belediyeye çalışıyoruz. Şuan seçim çalışması yapıyoruz ama insanlara karşı mahcup olmamak için ne yapabiliriz diye canla başla çalışıyoruz. Çok güzel siyasi anlamda bir ortam var. Sıkıntılarına rağmen insanlar partimize ve bize sahip çıkıyorlar."

Kaynak:PHA