Kosova Yüksek Seçimi Kurulu bugün Arif Bütüç genel başkanlığında kurulan KOSOVA ADALET TÜRK PARTİSİNİ ONAYLADI

 Kosova Cumhuriyetinde Mamuşa eski Belediye başkanı Arif bütüç'ün başkanlığında Kosova Adaket Türk partisi adıyla yeni bir Türk partisi kuruldu.

KATP genel başkanı Arif Bütüç partinin kuruluşuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi '.. Kısa bir süre içerisinde, yoğun bir ilgi üzerine Mamuşa'da toplanan 1400 imza Kosova  Merkez Seçim Kuruluna sunuldu ve ardından halkın vermiş olduğu yüksek destek sonucu, bugün MSK’nın onayıyla resmi olarak KOSOVA ADALET TÜRK PARTİSİ -KATP kurulmuş oldu. Bu vesileyle, halkıma vermiş olduğu büyük destekleri için en kalbi duygularımla şahsi ve inanmış dava arkadaşlarımın adına bir kez daha teşekkür ederim. Ayrıca bu davaya gönül vermiş dava arkadaşlarıma da saygılarımı sunarım. 

    Güçlü ve tecrübeli kadro yapısıyla kurulan Kosova Adalet Türk Partisi-KATP; halkın sesi, halkın dili, adaletin terazisi, kimsesizlerin sahibi, kaliteli eğitimin mimarı, ciddi yatırımların, milli ve manevi değerlerimizin açık adresi olacaktır.

   Unutulmamalıdır ki, Prizren, Priştine, Gilan, Doburçan, Mitroviça, Vuştri, Yanova, İpek… gibi yerlerde yaşayan Türk toplumu ve Kosova’nın tamamı bizim can kardeşlerimizdir. Kosova Adalet Türk Partisi; insan merkezli, kardeşlik-birlik, beraberlik çerçevesinde hizmetleri bir bütün olarak benimser, hizmette baş tacı ilkesi olarak kabul eder ... Bu nedenle aziz kardeşlerim bilmelidir ki uzaktan; böl, parçala,  yönet… zihniyetine bundan sonra asla izin verilmeyecektir. Partimizin bu konuda tavrı nettir. Kucaklayıcı olacağız, bize bir adım atana biz 10 adım atacağız.

MAMUŞAYI SÖMÜRTMEYECEĞİZ

    Mamuşa’yı   asla ve asla sömürücü mihraklara yem ettirmeyeceğiz. Mamuşa toplumda gerçek manada hak ettiği temsiliyette yerini alacak ve yönetimi kendi insanının hünerli elleri marifetiyle, bilgi, beceri ve keskin zekasıyla zirveye taşıyacaktır. Kalkınmada ülkemiz Kosova'nın ve Anavatan Türkiye’nin bütün enerjisini kullanacaktır. Geçmişte Mamuşa’nın kalkınması için vermiş oldukları destek projeleriyle bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Özellikle Anavatan’a bu vesileyle geçmişte yaptığı büyük desteği için bir kez daha şükranlarımı sunarım. 

   Unutmayalım ki Mamuşa’yı Mamuşa yapan, gurur duyduğumuz bu projelerde hep Anavatanın ve Kosova'nın desteği vardır. Yeni dönemde Kosova Adalet Türk Partisi gecesini gündüze katarak, durmadan halkın ihtiyacı olan alanlarda hizmet vermeye devam edecektir. Bu dönemde; Eğitim, Sağlık, Mamuşa için hayati önem taşıyan içme suyu projesi, Mamuşa'nın otobana bağlanması, ekonomik kalkınma, istihdam, tarım...Ve yalnız Mamuşa’ya hizmet vermekle kalmayacak, bütün bölgeye faydası olacak tam teşekküllü bir Hastaneyi inşallah halkımıza kazandıracağız. 

BÜTÜN BÖLGEYE HİZMET EDECEĞİZ

    Bütün tarım arazi yollarının asfaltlanması, yüksek gerilim elektrik sistemi, Mamuşaya yakışır bir Kültür Merkezi ,Kapalı Spor Salonu,  bütün ara sokakların ışıklandırılması, Gençlik ve Spor, Kültür-Sanat alanlarında yeni ve kalıcı projeleri inşallah halkın hizmetine eksiksiz sunacağız. Mamuşa’nın tapusu olan Tarihi Nistra Mezarlığı, Mehmetçik çeşmesi, Çanakkale Şehitliği Müzesi ve Misafirhanesi, Ankara parkı, kadınlarımızın el emeği, göz nuru olan, ürettikleri ürünleri satabilecekleri (El Sanatları) dükkanları inşa edeceğiz ve vefakar bacılarımızın hizmetine tahsis edeceğiz. 

   Bu arada varlığımızın önemli  Milli ve Manevi dokuları titizlikle incelenecek ve koruma altına alınacaktır. Kosova genelinde yüzdeliğe göre Mamuşa' nın temsileyeti sallanılması için yoğun ve adaletli bir mücadele verilecektir. Ağır hastaların Ana ülkemizde tedavi edilmesi, öğrencilerin üniversitelerde okumaları, Girişimci Türk İş Adamlarıyla el ele vererek Mamuşa tarımcısına İnşallah ürünlerini satmalarıyla ilgili bir fabrikayı hayata geçireceğiz. 

HER ZAMAN HALKIN YANINDA OLACAĞIZ

    Kosova’nın farklı yerlerinde yaşayan kardeşlerimizi de asla ve asla unutmayacağız. Onların da eksikliklerini gidermek için canla başla uğraşı vereceğiz. Birileri tarafından, seçimden seçime hatırlanan kardeşlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Onların derdi bizim derdimiz olacaktır. Yirmi yıldır birileri tarafından ötekileştirenler bundan böyle ortak bir sofrada  yer alacaklar. Bölgesel ayrımcılığa asla izin verilmeyecektir.

HALKIN VERGİLERİ HALKA HİZMET OLARAK DÖNMELİ

  Mamuşaya gelince, bizleri “ikinci" sınıf vatandaş görenlere kim olursa olsun onlara görevimiz dur! demek olacaktır. Mamuşa halkının alın teri olan vergiler çarçur edilmeyecek, fakat bire bir halkın hizmetinde olacaktır. Yandaş ve benim olsun çamurdan olsa da zihniyetine son verilecektir. Eşit mesafede herksin yanında olacağız, asla ve asla ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. Kimsenin ama hiç kimsenin alın teri olan ekmeğiyle, işiyle oynanmayacaktır ve görevimiz daha da fazla iş imkanı sağlamak olacaktır.

     Değerli dava arkadaşlarım, muhterem halkım, Kosova Adalet Türk Partisi; güçlü, dinamik, genç ve tecrübeli kadrosuyla inşallah önümüzdeki yerel seçimlere katılacak ve inşallah bizlerin de Allah’ın izniyle Belediye Başkanlığı adaylığımız olacaktır. 

    Muhterem halkım, Kosova Adalet Türk Parti’sinin bilmenizi isterim ki, yegane ilkesi, “Ben”, “Sen “ değil “Biz” olacaktır. Özüyle, sözüyle, namusuyla ,işiyle…Halkımızın ilham kaynağı olacaktır.

    Mamuşaya gelince, Kosova Adalet Türk Partisi İnşallah birlikte, adalette, hizmette…Mamuşa'nın TEK partisi olacaktır. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. 

   Halkımızın; Milli-manevi değerleri, sosyal, siyasal, ekonomik…Çıkarları neyi gerektiriyorsa onu hep birlik -beraberlik içinde yapacağız. Akrabalık, yandaş ve kirli ilişkilere son verilecek, 21 yıldan bu yana halkın üzerine kâbus gibi çökmüş olan dış mihraklı siyaset anlayış yönetim sistemi karşısında her açıdan daha adil, daha demokratik, daha özgür… Bir modeli inşallah uygulamaya koyacağız.

    Asla ve asla unutmamalıyız ki biz büyük bir milletin çocuklarıyız, bu nedenle büyük düşünmeliyiz ve ecdadımıza layık olmak zorundayız, bize bu yakışır ve bunu da her yönüyle kanıtlamalıyız. 

   Her şeyin daha güzel bir Mamuşa ve Kosova Türk halkı için olması dileğiyle, yeni Kurulan Kosova Adalet Türk Partisi halkımıza hayırlı olsun. ' dedi