Milletvekili Tutdere, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının söz verdiği 150 yataklı hastanenin proje aşamasında dahi olmadığını iddia ederek, hızlı tren projesinin ise 2023 hedeflerinde yer almadığını ileri sürdü.

150 yataklı devlet hastanesinin yıllardır 'başlayacağız, projesi tamamlandı' şeklinde söylemleri araştırdıklarında sonuç alamadıkları için Sağlık Bakanını ziyaret ettiğini aktaran Tutdere, şunları dile getirdi:

"Biz bunun peşine düştük. Gerçekten baktım olmadı, soruyla cevap gelmiyor. Gittim bakanı ziyaret ettim. 'Sayın bakanım Adıyaman'ın bu devlet hastanesinin hali ne olacak' diye sordum. Çünkü, ben nereye gitsem vatandaşlarım haklı olarak diyor ki; 150 yataklı devlet hastanemiz ne oldu? AK Parti diyor ya sağlık da Adıyaman'a çağ atlattık. Adıyaman'ın AK Parti'den önce iki hastanesi vardı şu anda bir hastanesi var. Bakan şaşırdı. Birde şunu söyledim; bakınız bu devlet hastanesi yeri Adıyaman'ın en merkezi yeri ticari anlamda çok değeri yüksek bir yer. Şartlı bağış yapılmış eğer siz elinizi çabuk tutmazsanız arsa malikleri haklı olarak burası madem hastane yapılmayacak diyerek atalarımızdan kalan mülkümüzü alırlar. Elinizi çabuk tutun. Ve bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Proje Dairesini benim yanımda aradı sordu, proje muroje yok hemen başlasın talimatı verdi."

"Kamuoyuna bu projeleri sanki hemen yapacakmış gibi duyurmak çok ahlaki değil"

"Ziyaretin ardından neredeyse 1,5 yıl geçmesine rağmen yine bir şeyler değişmedi" diyen Tutdere, "Takip ediyorum hala 150 yataklı devlet hastanesi yapılması işini takip edeceğiz. Yani şunu niye söyledik; daha projesi olmadan iş somutlaşmadan siyasi vaatlerde getirip, Türkiye ve Adıyaman kamuoyuna bu projeleri sanki hemen yapacakmış gibi duyurmak çok ahlaki değildir. İşin açıkçası gerçekten ahlaki değil. Sonradan projeler gerçekleşmedi, insanlarda gerçekten bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Biz Adıyamanlı olarak bir hayal kırıklığı yaşıyoruz, yapılsa, yapıldı, yapılacak. Kadın çocuk hastanesine 300 yatakla başlandı ben seçildikten sonra daha önce kamu yatırım listesinde vardı. Çok üstüne gittim, defalarca gündeme getirdim, mecliste konuştum sonra yineler vardı. Gündemde tuttuk başlandı çok güzel emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz evet aynen reddedildi." diye konuştu.

"Hızlı tren projesi, baktım bakanın 2023 hedeflerinde dahi yok"

Hızlı tren konusunun AK Parti tarafından yıllardır suistimal edildiğini savunan Tutdere, şöyle devam etti:

"İnsanlarımızı aklıyla ve duygularıyla dalga geçiliyor. Mesela ben 24 Haziran seçimlerinden hatta 7 Haziran 2015 seçimlerinde de hatırlıyorum. Adıyaman'ın en merkezindeki bilboardlara, mavi bir tren fotoğrafı, çokta şık bir fotoğraf koymuşlardı. Tren geldi gelecek, biz de neredeyse bavulumuzu alıp gara koşacaktık. Öyle bir hava yaratıldı. Bende bu projenin takipçisi oldum gerçekten ciddi bir proje önemli bir proje. Bu önemli projeye iktidardaki arkadaşlarımızın dediği gibi gerekli hassasiyet gösterilmiş mi? Bu çalışmalar ne aşamada? Diye sordum. Cevaplar geldi, bütçe görüşmeleri geldi, orada Ulaştırma Bakanına sordum araştırdık, sorduk proje aşaması bitti, bitecek.

En son 2021 bütçesi görüşmelerinde bakana sordum, Adıyaman'da ki hızlı tren projesi ne olacak diye. Bakan sonra bir kitapçık dağıtmış tüm milletvekillerine. İlk aklıma gelen Adıyaman Hızlı Tren Projesi oldu. Baktım bakanın 2023 hedeflerinde projesi dahi yok."

"Sadece hayal satmaymış başka bir şey yok"

Tutdere, 2029’da tamamlanacak diye bakanlığın kendi kitapçığına koyduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sonra zaten Adıyaman'ın yerel basınıyla da paylaştık. Türkiye’yle de paylaştık ki bu sadece hayal satmaymış başka bir şey yok. Efendim tren yolu işte çok büyük bir çalışma gerektirir doğru ama aradan 19 yıl geçti. AK Parti iktidarının bu tren meselesi de zaten iktidara geldikten birkaç yıl sonra başladı. Yaklaşık 15 yıl. Kaynağı aktarılır ondan sonra konuşulur. Kardeşim biz bu işin projesini tamamladık kaynağı da ayırmışız ve bu iş yapılacak. Daha kaynak yokken, proje yokken bu iş oldu olacak."

Kaynak:PHA