Kahta siyasetinin önemli isimlerinden Ömer Yılancı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak AK partide hizmete devam edeceğini ve adayları Engil Akel'i destekleyeceğini ifade etti. Ömer Yılancı açıklamasına şunları söyledi

KAHTA KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Kamuoyunun malumu olduğu gibi benim aday adayı olduğum partimizin adayı bir süre önce açıklandı.
Bilindiği gibi üç yıla yakın uzun süreli bir
mücadele verdik ve bu mücadelenin sonucunda halkımızdan çok ciddi bir destek aldık.Halkımızın bu desteği bizim için çok önemlidir.Ama adaylık bizlere nasip olmadı.
Bizler bu yola çıkarken hakkımızda hayırlısını isteyerek yola çıktık.
Aday olamayınca da bunu hayra yorumladık.Tabi bütün bunlarla birlikte şahsımla ilgili adaylık noktasında halkımızın yoğun bir beklentisi vardı ve olmayınca haklı olarak bizleri destekleyen bizlere gönül veren insanlarda bir hayal kırıklığı yaşandı.
Bütün bunlarla birlikte dik duruşumuzdan taviz vermeden süreci yönetmek bizlere düştü ve bu anlamda biz de hiç zaman kaybetmeden hem bizlere verilen yoğun destekten dolayı halkımıza teşekkür etmek hem de önümüzdeki süreçle ilgili düşüncelerini almak için her zaman olduğu gibi seçim çalışması yürütürcesine ziyaretlerimize başladık ve olabildiğince on gün süren ziyaretlerimiz 
ile vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık,
bu ziyaretler esnasında vatandaşlarımızın şahsımla ilgili çok büyük sevgilerine ve gönüllerinde birçok mevki makam ve koltuktan daha önemli bir yer edindiğime şahit oldum.
Tabi böyle bir sevgiye mazhar olmak ve önümüzdeki süreçle ilgili hertürlü kararımızın arkasında olduklarını ifade etmeleri ve dik duruşlarını görmek bizleri fazlasıyla duygulandırdı,ben bu anlamda yanımızda dik duruşlarını sergileyen bütün arkadaşlarımıza dostlarımıza ve ziyaretlerimiz esnasında bizlere gönül kapısını açan vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz.
Önümüzdeki süreçle ilgili kamuoyunun ne kadar merak içerisinde olduğunun farkındayız.
Bizler de yaptığımız uzun istişarelerin sonucunda büyük emek verdiğimiz halkımızın yoğun gönül bağı olan partimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. 
önümüzde iki aylık gibi bir seçim süreci bulunmaktadır bu süre içerisinde Genel merkezimiz tarafından adaylık görevi tevdi edilen Engin Akel kardeşimizle ilgili destek ve siyasi çalışmalar noktasında şahsım dahil olmak üzere bütün arkadaşlarımız üzerlerine düşeni yapacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Bizler toplumda sözlerine sadık ahde vefayı ilke edinen yola birlikte çıkıldığında arkadaşını yarı yolda bırakmayan insanlar olarak biliniriz, YÜCE ALLAH'IN izniyle yaşadığımız müddetçe bu ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz.