Ümit Özdağ kafasında “Türk” şapkasıyla İkizdere vadisini inletti “Cengiz İnşaat’tan hesabı Cengiz Han Töresine uygun olarak soracağız” dedi.

Ümit Özdağ “Talana hayır” demek çevreci eylemleri desteklemek üzere Rize İkizdere’deki İşkencerede Vadisine gitti.

Bölgede incelemelerde bulunan Özdağ’a Ayyıldız Hareketi mensupları eşlik etti.

Ankara ve İstanbul’dan yola çıkan ekip Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’daki arkadaşlarını da ziyaret ederek İkizdere İşkencedere Vadisi’nde ulaştı.

Özdağ burada yaptığı açıklamada "Bu talandan sorunlu olan ve bunların başında olan Cengiz İnşaata sesleniyoruz. Bir gün gelecek yaktıklarının, yıktıklarının, talan ettiklerinin, hesabını Cengiz Han Töresine uygun olarak soracağız. İster Londra’ya kaç, ister New York'a kaç, ister Paris’e kaç seni dünyanın neresine kaçar kaç seni orada bulacağız ve Cengiz Han töresine göre bunun hesabını soracağız. Şimdi danışmanlarına sor okusunlar öğrensinler bu suçların Cengiz Han töresine cezası neymiş.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde acele kamulaştırma kararı verdiği, dünyada koruma altındaki 200 vadiden biri olan Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’nde jandarma korumasındaki Cengiz İnşaat’a ait iş makineleri çalışmaya başlamıştı.

Köylülerin tepkisine rağmen, taş ocağının yapılacağı bölgeye ulaşmak için orman içinden yol açmaya başlayan dozerler, ağaçları söktü