Kurayla Muhtar Belirlenen Tek Köy Oldu

İlçeye bağlı Salkımbağı köyünde 30 yıl önce yaşanan muhtarlık kavgası sonucu, köyün ileri gelenlerinin verdiği kararla, seçim yapmak yerine muhtarını kurayla seçiyor.

Bin 600 nüfuslu 912 seçmeni olan Salkımbağı köyünde seçim öncesi yapılan kurada belirlenen isim üzerinde anlaşarak seçimde ise sandıkta kurada ismi çıkana veren diğer ailelerden ise 4 kişi ise köy heyetine seçiliyor.

Seçim sonunda ise muhtarlığı kazanan muhtar, köylülere yemek ikramında bulunarak, şenlik havasında seçim yapılıyor.

-"DEDELERİMİZ ÇOK GÜZEL BİR İŞ YAPMIŞ"

Köy muhtarı Ömer Bozkurt, yaptığı açıklamada, "Dedelerimiz çok güzel bir iş yapmış. Köylerimizde muhtarlık seçimi nedeniyle husumet yaşanırken biz bayram havası yaşıyoruz. Kahta’nın en büyük köyüyüz. Köyümüz için her konuda birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Huzurumuzu bozacak tek şey muhtarlık seçimi olabilirdi. Onu da kura ile seçim yapıyoruz. Ben geçen dönem muhtardım. Sürem doldu. Kurada çıkan Haşim Turan kardeşim muhtarlık bayrağı devir alacak. Hayırlı olsun"dedi.

-"DEDELERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Çekilen kura sonucu köyün yeni muhtarı olan Haşim Turan ise şunları söyledi:
"Turan ailesi adına kuraya girdim. Kurada ben çıktım. Köyün eski muhtarı olan Ömer Bozkurt’tan devir aldığım görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Köyümüzde bu geleneği sağlayan dedelerimize şükranlarımı sunuyorum."dedi.


Kaynak:PHA