Milletvekili Tutdere, Adıyaman'ın İşsizlik Ortalamasını Açıkladı

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye'de işsizlik ortalamasının yüzde 14, Adıyaman’ın ise işsizlik ortalamasının yüzde 15 olduğunu kaydetti.

-"AMACIMIZ BU TOPRAKLARDA DOĞANIN BU TOPRAKLARDA DOYMASIDIR"

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Türkiye’de işsizlik oranları yüzde 14,1 olarak açıklandığını ifade eden Tutdere, "Bu rakam Cumhuriyet tarihinin gördüğü en yüksek işsizlik verileri olup, her ay gittikçe artmakta, işsiz insanların arasına her geçen gün yenileri eklenmektedir.  Genç nüfusun işsizlik oranı ise, yüzde 25,2 seviyesine ulaşmıştır. Yani ülkedeki gençlerin çeyreği, günümüzde işsizdir."

-"İŞSİZLİKTE ADIYAMAN TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE"

Milletvekili Tutdere, açıklamasında, işin üzücü olan bir boyutunun Adıyaman’ın işsizlik oranlarının açıklanan Türkiye sınırından daha yüksek seviyelerde seyretmesi olduğunu vurgulayarak, "Yani bir anlamda Adıyaman belki de ilk kez Türkiye’nin ön sıralarına oturmuştur.  Adıyaman’da işsizlik uzun süredir yüzde 15’i geçmiş durumdadır. Adıyaman’ın işsizlik oranlarını neredeyse her sokakta açılan kahvehanelerden de görebiliriz. İşsizlik nedeniyle ırgatlarımız ülkenin dört bir yanına giderek neredeyse 8 aylarını göçebe yaşamaktadır. Bu durum en çok kadın ve çocukları etkilemektedir. Gençler iş bulmak umuduyla, büyükşehirlere göç etmekte, geride kalanlar ise İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın başka illere gitmesine hükümetin ihmali sebebiyet vermektedir. Çocuk işçi oranımız çok yüksektir. Kadınlar için çalışma alanları kısıtlıdır."

-"YENİ İSTİHDAM ALANLARI İSTİYORUZ"

Bu duruma çarenin Türkiye’yi yönetenlerin yüzünü dönerek Adıyaman’a bakması olması gerektiğinin altını çizen Tutdere, "Kentimizde neredeyse her evde bir işsiz varken, nüfusumuzun çeyreğini işsizler oluştururken, Adıyaman için yeni istihdam alanları yaratılmasını bekliyoruz. Buradan hükümete ve yatırımcılara sesleniyoruz; Adıyamanlılar yeni istihdam alanları, fabrikalar, yeni çalışma imkânları ve var olan koşulların düzeltilmesini beklemektedir. Yok olan tarım, dört yanı sularla çevrili Adıyaman’a suyun bir türlü gelmemesi, sözü verilen projelerin hayata geçirilmemesi bizi işsizliğe mahkûm etmektedir. Biz halkımızın çalışmak için bir başka şehre gitmesini değil, giden vatandaşlarımızın da memleketlerine dönüp çalışacak alanı, imkânı bulmasını istiyoruz. Mücadelemiz bu topraklarda doğanın bu topraklarda doyması içindir."


Kaynak:PHA