Siyaset: İngilizcede ( Politics) biz de politika olarak geçen ve hayatımızın her alanını etkileyen ,sosyal alan, devletin işleyiş ve yapısını her alanıyla düzenleyen, yönetim şekli ile dünya devletlerinde uygulama farklılığı olan görüş ve anlayışın adıdır siyaset.
Siyaset sadece devletlerin iç yapıları ile ilgili değildir, aynı zamanda devletler arası ilişkilerin düzenlenmesinde de temel belirleyici unsurdur.
Onun için ülkelerin siyasi analizini yaparken devlet içi uygulamalar kadar devletler arası ilişkilerde  nasıl uygulandığı yöntem ve yaklaşımlarıyla da incelemek gerekir.
Devletlerin siyasi tarihi iç ve dış siyaset olarak iki ana başlığı ifade etmektedir.
Devletlerin siyasi yapısında iç siyasetinden bahsedilirken bunun  adı politika, dış siyasetinden bahsedilirken  ise bunun adı Fransızcadan gelen diplomasidir.
Dünyadaki siyasetle ilgili genel yönetim şekilleri okullarda okutulan ders kitaplarında Fransız İnkılabı (1789) ve Viyana Kongresi (1814-1815) baz alınarak demokrasi ve siyaset tarihi olarak anlatılır.
Bize göre bu yaklaşım tarihi gerçeklikle örtüşmemektedir ve doğru değildir.


Çünkü bu yaklaşım 1789 öncesinde yaşanmış bütün siyasi tarihi incelemeye gerek duymaksızın yok saymaktadır.
Bugüne kadar bize dayatılan budur bu dayatma müfredatlarda ısrarla işlenerek bir neslin kendi geçmiş tarihi yapısının (Yaşanmış devlet yönetim yapıları ve uluslararası diplomatik ilişkileri) öğrenilmesi engellenmiş olmaktadır.
Aslında bu sinsi politik oyunla Türk siyasi tarihinin devlet siyaset anlayışı, Oba topluluğundan devlet olma, devlet kurma, fetih ve kazanımlarla çağ açıp çağ kapama dönemleri dünya siyasi tarihinde yok gibi muamele görmektedir.
Yok muamelesi gören sadece Türk tarihi seyri değildir.
İslam tarihi ve devlet yönetim şekli de hesaba alınmayarak sadece peygamber değil aynı zamanda devlet yönetim sistemi kurmuş tek peygamber olan efendimizin bile yaptıklarının görmezden gelinmesi ve gizlenmesi kabul edilebilir bir şey değildir.
Doğru hayat; insanlığa yaradılışın sebeplerini bilerek yaşamayı işaret eden hayattır.
Yaşadığımız, doğru bildiğimiz tarih ise bizlere geçmişi bilerek gelecekteki hedeflerimiz konusunda ders alınması ve daha iyinin ,daha güzelin ,daha doğrunun gerçekleştirilmesi için yol göstericisi olanıdır.
Bizlerden neslimizden gizlenen bir çok karanlık olaylar var tarihimizde.
Son zamanlarda araştırmacılar geçmiş yıllarımıza ait kanunların müsaade ettiği kadarıyla tarihi ve siyasi olaylarını araştırıp gerçekleri toplumumuzun bilgisine sunmaya çalışıyorlar.
Tarihi ve siyasi gerçeklerini doğru bilen, öğrenen toplulukların yanlışa yalana doğruymüş gibi yönelmesi mümkün olmayacaktır.
Nesillere yanlış ve uydurulmuş tarihi öğretmek yanlış bilgilerle donanmalarını sağlamak bir neslin hafızası ile oynayarak nesli iğdişleştirip ( Mankurt )haline getirmektir. Bu durum bir nesli katletmekten farksızdır.

Biz siyasi tarihimizi ve yaşananların sebebini sorgulayarak anlatmaya devam edeceğiz.