Bugün yazıma tüm dünyayı kasıp kavuran ve bizim Ülkemizin de ana gündemi olan CORONA virüs ile ilgili şehrimiz Malatya'da B.Ş.B.baskanimiz Sn.Selahattin Gürkan'nın ne gibi çalışmalar yapiyor, yada yaptığı bu çalışmalarda ne gibi eksiklikler görüyorum bunları yazmak istedim.

Yazıma Sn.Selahattin Gürkan başkana bazı sorular sorarak devam etmek istiyorum.

1-Ülkemizde olduğu gibi Malatya'dada günlük ücretle çalışan insanların iş yerleri kapalı olduğundan bu insanlara yeterince ulaştırıp gerekli yardımları adaletli ve eşit bir şekilde yaptığınızdan emin misiniz?

2- Krizden dolayı insanların alım gücü hergeçen gün zorlastigindan SU ücretlerinde indirime gitmeyi düşünüyor musunuz? 

3- Belediyenin kiracısı olan isyerleri kapalı olan esnaflardan (semt pazarcilarida dahil) 3 ay gibi bir süre lira bedeli almamayı düşünüyor musunuz? 

4-Günler sonra 200 kişilik bir ekiple maske dağıtımına başladık diye açıklama yaptınız.Fakat hala bazı mahalle muhtarları bu maskeye ulaşamadıklarını söylüyorlar.Maske konusunda yeterli dağıtımı yaptık diye biliyor musunuz?.
Bunları yapması için görevlendirdiğininiz yetkililerin görevlerini adaletli ve adil olarak yaptığından emin misiniz?.
Bu soruları sorduktan sonra gelelim esas anlatmak istediğim konuya.

Sn.Başkan: 

Bilindiği gibi Malatya bir deprem yaşadı.
Bu depremde yüzlerce evler yıkıldı yüzlerce evlerin hasarlı olduğu Çevre ve Şehircilik bakanlık uzmanlarınca tesbit edildi.Hatta bazı binaların yıkıldığı gibi bazı binalarında yıkılması için kapı pencereleri sökulerek yıkılmaya hazır hale getirildi.
Kanal boyunda, fuzuli caddesinde bulunan bir çok bina gibi.

Sn.Başkanım.

CORONA virusten dolayı vilayetimizde hükümetimiz alınması gereken tedbirler çerçevesinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır.
Halkımız bu yasaklara uyarak hafta sonları sokağa çıkmadigindan cadde ve sokaklar bomboş durumda.
Bunu fırsat bilerek ilgili ve yetkili kurumlarla konuşarak yıkılmasına karar verilen bu binaların hafta sonlarında yıkılması için bir çalışmayı başlatarak yıkım işlerini baslatmanin tam zamanıdır diyorum.
Şehirimizin trafik sorunlarını göz önüne alarak bu binaların yıkılması için bundan iyi fırsat bulunmaz diyorum.

Yüce rabbiminde yardımı ile yarın hayat normale dönüldugünde : 

Mesela:
Fuzuli caddesinin trafiğe kapattiginizda, kanal oyunu trafiğe kapattiginizda doğuracağı sorunları göz önüne alarak biran evel bu sokağa çıkma yasağı süresinde böyle binaların yıkılması yönünde bu şehirin belediye başkanı olarak gerekli çalışmaları hemen yaparsanız, sözkonusu caddelerde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır sanırım.
Belki diyeceksinizki depremden dolayı yıkılması gereken binaların yıkım işleri belediyenin yetkisi dahilinde değil.
Evet sizin yetkimiz dahilinde değil.
Ama: Bu şehirin trafiğinden tutunda şehirin temizliğine kadar tüm konular sizlerin sorumluluğundadır.Bu şehirin seçilmiş belediye başkanı sizsiniz.

Bu konuda şehirin Sn.Valisi ile Çevre ve Şehircilik bakanlık yetkilileri ile görüşerek bunu çözebilirsiniz.

Sn Başkanım.

Tekrar tekrar söylüyorum.
Bu sokağa çıkma yasağını iyi değerlendirerek Çevre ve Şehircilik bakanlık uzmanlarınca yıkılmasına karar verilen binaların tam yıkılma zamanıdır diyorum.

Karar sizin. Benden hatırlatması başkanım.


Saygılarımla.