"ERMENİ meselesi SOYKIRIM DEĞİLDİR BİR TEHCİRDİR"

Türkiye ve temsilcilerin desteği ile Bulgaristan' da kurulan ve Türkleri bölen dost partisi başarısız olunca 4 Nisan 2021 de yapılan parlamento seçimlerinde Da Bulgaria/Evet Bulgaristan Partisini destekleme kararı aldılar.

23 Nisan 2021 günü Bulgaristan Parlamentosunda Da Bulgariya partililer , Ermeni soykırımını kabul edip saygı duruşunda bulundular.

Her 24 Nisan' da büyük bir yaygara yapılıyor ve bir süre sonra unutuluyor.

Ermeni meselesi Tarih biliminin işidir, politik bir mesele değildir.

Herhangi bir ülkenin Bulgaristan dahil, parlamentosunda Ermeni soykırımdır ifadesi kabul edilse de saygı duruşu yapılsa da soykırım olduğu anlamına gelmez..

Paramentoda Bulgaristan' a kaçan Ermenilere Bulgar ailelerinin sahip çıktıklarını ifade eden Baçkova hanımefendi, Suriyelileri neden istemediklerini de açıklasa isabetli olurdu.

Tarihimiz doğru anlatılmaz ise hatalar nesilden nesile devam eder.

Ermeniler reklam filmini başarılı bir şekilde sahneye koydular tıpkı Naim filminde akıtılan gözyaşları Cumhurbaşkanımız Turgut Özal için akıtılmadığı gibi. Ermeniler lobicilik faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürdüler. Türklerin ise bu tür faaliyetleri olmadığı için seslerini duyuramadılar. Bu nedenle Rus-Osmanlı Savaşında Balkanlar' da Bulgaristan' da yapılan soykırım gölgede kalmıştır.

Oysa gerçek SOYKIRIM Balkanlar' da yapılmıştır.

Tarihi Tarihçiler anlatmalı, Politikacılar politika yapmalıdır.

Türkiye' deki Bulgarca bilmeyen küçük akademisyencikler tarihimizi hatalı ve taraflı anlattıkları için Türkiyedeki Hükümet yetkililerine de, Bulgaristan' da yaşayan Türkler' e de fayda yerine zarar verdiler....

Sözlerime MÜHÜR BASIYORUM !

Nesrin Sipahi Kıratlı