Yaşanan pandemi sürecinin ardından devam etmeyen Amatör Küme Futbol Ligi için, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan karar çıktı.

ASKF Başkanı Cenap Taşkın ile TFF Futbol İl Temsilcisi Ali Can Çelik  yaptıkları açıklamada, 9 takımın 1. Amatör Kümeye yükseltildiğini söyledi.

Pandemi sürecinden sonra 2. Amatör Futbol Ligleri ile ilgili puantaj sıralamasına göre daha önce karar aldıklarını belirten Adıyaman ASKF Başkanı Cenap Taşkın, "19 Mart 2020 tarihinde koronavirüs salgınına karşı alınan kararlar doğrultusunda 2019 – 2020  sezonu Bölgesel Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör Ligler ve U19  1. ve 2. Küme müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmişti. Amatör İşler Kurulu kararı gereğince  U 19 ve 1. ve 2. Küme müsabakaları diğer alt yapı ligleri gibi durdurulmuş olup bu kategorilerde  2019-2020 sezonu sonlandırılmıştır. 27 Mayıs 2020 Tarihli Amatör İşler Kurulunun İlimizde yerel büyükler kategorileri ile ilgili yapılması gerekenler talimatına göre aşağıdaki kararlar alınarak Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulunun tastiğine sunulmasına, Belediye Kültürel ve Sportif, 1958 Gölbaşıspor, Fartetmezspor, Adıyaman Karapınarspor, Gergergap Spor, Antik Perrespor, Çelikhan Balspor ve  Bölükyaylaspor 2020-2021 sezonunda 1. Amatör Küme’ye terfi ettirilmesine karar verilmiştir."dedi.

TFF İl Temsilcisi Ali Can Çelik ise, "Daha önce yaptığımız toplantıda çabalarımızla pandemi sürecinin 2. Amatör ligimizi oynatamamıştık. Kulüplerimiz mağdur olmasın diye biz bu yükselen takımların 8 olmasına karar verdik. Bu kararı TFF'ye gönderdik. Bu kararımız onaylandı. 8 ekibimiz önümüzdeki sezon 1. Amatör Lig'de mücadele edecek 2020-2021 sezonunun tüm kulüplerimize hayırlı olmasını, sağlıklı ve fair play ruhunun hakim olduğu sportif mücadelenin ön plana çıktığı bir yarışın yaşanmasını diliyorum."ifadesini kullandı.

Kaynak:PHA