Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere toplam 3 kategoride düzenlenen ‘1 Aralık Dağ Bisikleti Yarışmaları Adıyaman İkra Koleji Bahçesinden start alarak 3, 5 ve 7 km, lik Karadağ mevkiindeki zorlu parkurlarda mücadele eden sporcular kıyasıya bir mücadele sonrasında yarışları tamamladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş,yaptığı açıklamada Güneşin en güzel doğup en güzel battığı ve farklı kültürlerin asırlardır kardeşçe bir arada yaşadığı kadim şehrimiz Adıyaman'ın il oluşunun 66. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da her yıl geleneksel hale getirilen 1 Aralık Koşusu bu yıl Dağ Bisikleti yarışları ile daha renkli ve geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. "dedi.

Kentin bölgede spor anlamında çok başarılı bir yere geldiğini vurgulayan Keleş, şunları ifade etti:

"Biz bu başarıyı her zaman halkımızın ve gençlerin katılımı ile artırmaya çalışıyoruz. Böylece 7’den 70’e herkesi aynı zamanda spora teşvik ediyoruz. Dağ Bisikleti Yarışmalarının düzenlemesinde sporcularımıza katkı ve desteklerinden dolayı Adıyaman Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç ve İkra Koleji Yöneticisi Süleyman Toprak’a da teşekkür ediyorum."

Kaynak:PHA