Ülkesine, insanına ve insanlığa hizmet etmek için eğitimlerine devam eden geleceğin mühendisleri, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde yetişiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje ile Adıyaman’da geleceğin "teknoloji yıldızı" olmayı hedefleyen gençler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında, paydaş kurum ve kuruluşlar tarafından eğitim görüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Tekin ile birlikte eğitimlerini başarı ile tamamlayan 15 öğrenciye tablet hediye etti.

Projenin başarı ile devam ettiğini belirten Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, yaptığı açıklamasında, 9 Şubat 2020 tarihinde 3 bin10 gencin katılımıyla gerçekleştirilen yazılı sınavda başarılı olan 457 gencin Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezinde, 15-16 Ağustos tarihinde 2. aşama olan uygulama sınavında başarılı olan 160 öğrencinin 31 Ekim tarihinde tasarım ve üretim eğitimleri ile başladığını kaydetti.

Keleş, proje ile teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmesinin amaçlandığını işaret ederek, şöyle devam etti:

"Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak üzere, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi amaçlayan teknoloji atölyelerinde yenilikçi bir eğitim modeli ile Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler Adıyaman Gençlik Merkezimizde veriliyor."

Deneyap Türkiye'nin temel amacı, ülkenin kalkınması için olmazsa olmaz görülen Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak olduğunu belirten Keleş, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek için proje kapsamında 15 öğrencilerimize tabletlerini dağıttık.” dedi.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim