Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir Sivas’ta yapılan  U12 Kızlar Flore kategorisinde Türkiye şampiyonu olan İlayda Bengisu Güler'i tebrik ederek plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Bu anlamlı başarısından dolayı Güler’i kutlayan Özdemir, yetişmesinde katkı sunan tüm paydaşları tebrik ettiğini belirterek başarılarının devamını diledi.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Serdar Vuruşkan da, "30 Haziran 2019 tarihinde Sivas Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan U12 kızlar Flöre kategorisindeki Eskrim Türkiye şampiyonasında okulumuz 7’nci sınıf öğrencisi İlayda Bengisü Güler altın madalya alarak Türkiye şampiyonu oldu. Başta öğrencimiz ilayda Bengisü Güler olmak üzere, Beden Eğitimi öğretmeni Ahmet Hakan Hayber'i, antrenörlerimiz Fatih Güneş ve Fatih Mehmet Ağlamaz'ı, sporcumuzun anne ve babası Gülseren ve Mahmut Güler' i emek ve başarılarından dolayı  kutluyorum. öğrencimiz örnek ahlakıyla, disiplinli ve istikrarlı çalışmasıyla hiç bir başarının tesadüf olmadığını bize bir kez daha göstermiş oldu."dedi.

Anne ve babalarda genel bir anlayış olarak çocuklarının spor ve sanat alanlarına yönelmesi onların ders ve akademik başarılarını düşüreceği kaygısını oluşturduğunu ifade eden Vuruşkan, şöyle devam etti:

"Çocuklarının bu alanlara yönelip meşgul olmasını istememektedirler. Bu düşüncenin doğru olmadığını anlatmakta zorlandığımız bir gerçektir. Sayın bakanımız ve bakanlığımız çocuklarımızın muhakkak sanat ve spora yönlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yapmaktadır, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile okul müdürlüklerimiz de bu çalışmaların hayata geçirilmesi ile ilgili mesafe kat etmiş durumdadır, bu başarı da bu çalışmaların bir ürünüdür. İlayda kızımız hem davranışları ile hem derslerdeki başarısı ile örnek bir öğrencimizdir, bunun yanında spordaki başarısını da altın madalya ve Türkiye şampiyonluğu ile taçlandırmıştır. Öğrencimiz İlayda bu konuda bizlere ve velilerimize güzel bir örnek oluşturmuştur. Bu başarılara yeni başarılar ekleyeceğinden hiç şüphem yoktur. Amacımız çocuklarımızın çok yönlü geliştirilerek yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.”

Editör: TE Bilişim