Ermenistan’ın Azerbaycan’a son zamanlarda yapıyor olduğu saldırıların sebebi,Ermenistan’ın tek başına almış olduğu bir kararla yaptığı eylemler değildir.
Bu saldırıların sebebi planlı ve programlı Amerikan Rus  AB işbirliği ile Yapılmaktadır.
Bu saldırıların hedefinde direk Türkiye ve Azerbaycan vardır.

Hedefleri Güçlü Türk,Azerbaycan işbirliğini önlemek Azerbaycan’ın büyümesine ve güçlenmesine engel olmak Türkiye’nin Türki cumhuriyetler ve Kafkaslarla Başlatmış olduğu işbirliği faliyetlerine son vermesini sağlamaktır.
Böylece, Türkiye ‘nin Amerika,AB,Rusya Haricinde Siyasi, askeri ,ekonomik  ve enerji alanında alternatif güç kazanmasını engellemeye çalışmaktır.


Bunu yapabildikleri taktirde Türkiye’nin kararlı duruşu sayesinde çaresiz kalıp oyunlarının bozulduğu Libya,Kıbrıs,Akdeniz,Ege ve Afrika gibi Bölgelerde güç kaybına uğramasını sağlayarak ,Enerji ve ikmal  yollarını  Keserek  Ermeni,Azeri çatışması çıkarıp sonrada bunu önlemek bahanesiyle Barış gücü adı altında Rus birliklerinin bölgeye gelip konuşlanmasını sağlayarak ,Böylece Azerbaycan ,Bağımsızlığını ortadan kaldırmak,Rusya Yönetimine tamamen girmiş ve bağlanmış bir ülke olmasını sağlamaktır.
Ancak bütün Bunların planlanmasında asıl hedef Türkiye’dir.
IMF,Dünya Bankası’tarafından kontroledilemeyen para politikası (kötü bir ekonomi yönetimi olsa bile)ile kontrol edilemeyen planlamasındaki karışık bir ekonomik programla hareket etmek
Savunma Sanayinde  onların tahmin edemeyeceği düzeyde mesafe almak,Dünyayı yönetmek ve paylaşmak konusunda her şartta anlaşabilen Amerika Birleşik Devletleri,AB Ülkeleri ve Rusya açısından Görmezden gelinecek üzerinde önleyici planlar yapılmayacak bir durum değildir.
Ermenistan’ın son saldırısı hiçbir zaman durmayacaktır.
Yukarda saydığım uluslararası güçler Türkiye ve Azerbaycan’a bu saldırıyla direk mesaj vermişlerdir.
Ülkeyi idare edenler bu verilen mesajı iyi okumalı aklı Selim’le planlı programlı Ülkelerin istiklal ve istikballeri de düşünerek emperyalist oyunların sinsi gizli hedeflerin ne olduğu şuurunu bilerek hareket etmelidirler.
Bu saldırı Ermenistan’ın tek başına karar alarak hele Türkiye’nin Azerbaycan’la yapmış olduğu son askeri tatbikattan sonra cesaret edip yapabileceği ve karar vererek uygulayabileceği bir davranış değildir.
Ermenistan’ın arkasında yukarda saydığım ülkelerin hepsi Ermenistan’ı kullanarak hedeflerine Türkiye’yi oturtmuşlardır.
İçerdeki sorunlarımız üzerimizde oynanan ekonomik siyasi ve baskıcı enerji oyunları  covit 19 belası Ülkeyi idare edenlerin her olayda Olması gerektiği gibi başımıza açılacak kaçınılmaz musibetlere de çok ciddi hazırlıklı olmalıdır.
Birileri çıkıp her zaman olduğu gibi “yurta sulh,cihanda sulh “Söylemleriyle Büyük laflar söyledigini zannederek sorunları hiçbir zaman Çözmeyen hiçbir zamanda Çözmeyecek olan Gereksiz ve geçersiz slogan ifadelerle bu olaylara yaklaşabilirler.
Devleti idare edenler milletin geleceği ile alakalı alacakları kararlarda Her türlü sıtratejik hamleye karşı her türlü strateji politikalarını geliştirmek ve yedekte bekletmek durumundadırlar.
Yoksa emperyalist aklın müzakere dediği,Kendi istek ve emellerinin kağıda dökülüp imzalanması olan nihai sonucuyla karşı karşıya kalırız.
Şimdiden tedbirli olmaya tedbir almaya çağırıyorum aksi taktirde tarihi sorumluluk tarihte iyi ifade edilmemenize sebep olacaktır.bizden söylemesi.
                     M.Tuğrul Türkeri