Evet evet, yanlış okumadınız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı! Uğur BEYAZGÜL yazdım. Çünkü;

Daha şehirleşmeyi tamamlayamadan büyükşehirleşen, sahipsiz ve bahtsız Şanlıurfam da günde onlarca insanın gerek haber merkezimize ve gerekse şahsıma; “Uğur BEYAZGÜL’ün, Başkan BEYAZGÜL’ e rağmen Belediye’nin iç işlerini, insan kaynakları başta olmak üzere tüm kadrolaşma sürecini yöneterek her konuda baskıladığına dair kentte yaygın bilgiler, belediye personeli içeresinde sürgüne gönderilmesi gerekeni sürgüne, dışarıdan yükselen seslerden ise susturulması gerekenleri susturmaya varana kadar, memleket adına sitem dolu şikâyetlerin ardı arkası kesilmeyecek şekilde ayyuka çıkmış durumda, bu durum bu kanaat Şanlıurfalıları rahatsız etmektedir..

Vatandaşın ifadesiyle resmi ve gayri resmi olmak üzere Büyükşehir Belediyemizin sanki 2 başkanı var.

Kurulduğu günden bu güne her seçimde Türkiye genelinde en yüksek oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisine Başkentlik yapmış Şanlıurfa’da 31 Mart 2019 Mahalli idareler Genel Seçimin de  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın oylarıyla seçilerek Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zeynel Abidin BEYAZGÜL resmi olarak, kardeş Uğur BEYAZGÜL ise kardeş kontenjanından pratikte gayri resmi, başkanlık koltuğuna oturmuş gibi görünmektedir.

Geçtiğimiz hafta, ismi ben de mahfuz lakin yetkililerce malum olan bir belediye personeli şahsıma; “Gazetecilik sorumluluk işi vebal işidir, hak için adalet için bu işi yapmazsanız iki elim ahrette yakanızda olur, siz REHA MEDYA’ sınız REHA Gazetesi 30 yılı aşkın bir süredir bu memlekette hakkın hakikâtin temsilcisidir, bu memlekete yazık oluyor, çocuklarımız için, geleceğimiz için yaşanamaz bir Şanlıurfa imar ediliyor”, sessiz kalmayın diyerek sitem etti ve teknik şartnameye uygun olmayan bir maddeyi kabul etmediğim için gayri resmi başkan tarafından görev yerim değiştirilerek sürgün edildim, diye konuştu.(Temizlik ihalesi)

Hal böyleyken yapılan yanlışları ve sorunları sıralayarak bitiremem. Lakin Şanlıurfa ne çektiyse, ileri görüşlü olmayan ve yıllık projeler yapan idareciler ile yetkililerden çekmiştir. Bunun en bariz örneklerinden biri SÜLEYMANİYE MAHALLESİ dir ve Uğur BEYAZGÜL’ ün eseridir. O dönemde şahsına hitaben, bu projeyle buradan arabalar geçmekte zorlanır diye uyarıda bulunanlara; buradan araba mı geçecek ki diyerek cevap verir. Sonuç; çarpık kentleşme ve daracık yollar. Mamafih; yine en bariz örneklerden KARAKOYUN İŞ HANI, eski YİMPAŞ AVM şimdi ki NEVALİ Otel’in yeri gibi yapılan yanlış icraat örnekleri çoğaltılabilir. 2 Buçuk milyonluk bir nüfusa sahip ve hızla nüfus artışıyla birlikte mütemadiyen göç alan bir İl olan Şanlıurfa’ da bir proje yapılacaksa Şanlıurfa’nın gelecek en az 50 yıllık durumu dikkate alınarak planlanmalıdır.

Haklarını yememek lazım, başlıkta ifade ettiğim gibi sosyal medya ekibi gerçekten hızlı ve iyi çalışıyor adeta çözüm merkezi gibi!..

Sosyal Belediyecilik anlayışından hızla uzaklaşarak hizmette siyasileşen Başkan BEYAZGÜL’ e, sekreter ve özel kalemin keyfi tutum ve davranışından ötürü ulaşamayan vatandaşlar doğal olarak Büyükşehir Belediyesinin sosyal hesabı olan Facebook, Twitter, Instagram v.b gibi platformlarda yorum yaparak  ancak istek, şikayet ve önerilerini dile getirebiliyorlar; işte tam da bu sıra da Büyükşehir Belediyemizin en aktif, hızlı ve çalışkan birimi  olan sosyal medya ekibi devreye girerek vatandaşın haklı istek ve haklı sitemini siliyorlar. Keşke vatandaşın isteği, sorunu çözülerek, dikkate alınarak  geri dönüş yapılıp o yorumlara; “gözümüzden kaçan bizim göremediğimiz bu sorunu veya yanlışı, eksikliği bize ilettiğiniz için teşekkür ederiz diye cevap verilerek vatandaşın nefretini kazanmak yerine taktirini kazanarak duası alınsa.”

Kıymetli okurlarım bu günlük, yazımı uzatarak sizleri sıkmak istemiyorum, Büyükşehir Belediyesi tarafından şu anda kullanılan ve yapımına başlanan projelerden size bir daha ki yazımda bahsederek maddi kaynağın hangi kurum tarafından karşılandığı ne zaman ve kimin döneminde başlandığını, paranın kaç yıl bankada bekletilerek faiz elde edildiği, reklamının ise yaparsa kimin yapacağını, doğru haber alma hakkınız gereği sizlere sunacağım.

Gazeteci olarak, siz değerli halkımızla idareciler arasında köprü vazifesi görmek olan sorumluluğumuz gereğince memleket adına, yanlış yürüyen, avara kasnağa dönmüş sisteme dur demek için, tek meselemiz ve ortak hedefimiz olan  daha yaşanabilir müreffeh bir Şanlıurfa standardını yakalamak adına yetkili, etkili ve ilgililerin sorumluluklarının bilincine varmalarını Şanlıurfa’da mukîm bir Gazeteci olarak istiyorum.

Sonradan ah vah etmemek için; Büyükşehir, sadece Başkan ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL Başkanlığında  şapkalarını önlerine alarak  yeniden düşünüp doğru kararlar almalıdırlar.

Büyükşehir Adalet ve Kalkınma Partisinin değil de muhalefet partilerinden birinin olsaydı, çoktan çifte kayyum atanmıştı. Çünkü mevcut idareciler Şanlıurfa’ yı hep ilklerin yaşandığı şehir yapmayı başarmışlardır, çifte kayyumla yine bir ilk olurdu!

Aksi takdirde mahkemenin kadıya mülk olmadığını hatırlatırken, eşeği çamura saplananın da sahibinden yiğidi olamayacağını belirtmek isterim. Çünkü başka Şanlıurfa yok!                                                                                                                          Vesselam…