Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı Zorlu, İzmir menşeili Ege Bölgesi tütünü üreticilerinin ürün satımında yaşadığı sıkıntıyı çözmek amacı ile üreticiler ile görüştü.

Başkan Turanlı, yaptığı açıklamada tütünün alıcı firma tarafından 19 TL’ye alınması konusunda anlaşıldığı ancak firma yetkililerinin çiftçileri arayarak tütününü 13 ve 16 TL arasında fiyattan almakla tehdit ettiğini aktardı.

Tütün üreticileri Kahta Ziraat Odasına gelerek yaşanan olay hakkında Başkan Turanlı’ya bilgi verdi.

Başkan Turan'lı, “Geçtiğimiz yıl 16,5 TL olan baş fiyat bu yıl 19 TL olarak belirlenerek çiftçi ve özel firma arasında sözleşme imzalandı. Fakat özel firma yetkilileri çiftçileri arayarak sizin, ‘tütününüzü 16 TL ila 13 TL arasında alacağız. Hesabına gelen tütününü getirir. Fiyat beğenmeyenler istediği yere tütünü satabilirler’ diye çiftçilerimiz tehdit ediliyor."dedi.

Turanlı ve İlçe Başkanı Yeni, çiftçilerin sorunlarını dinleyerek Ak Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a tütün üreticilerinin sorunlarını iletti.

Milletvekili Aydın ise konunun takipçisi olacağını belirterek en kısa zamanda tütün üreticisinin sorunlarını çözmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. 

Kaynak:PHA