İşbirliği halinde olduğu kurumlar ve paydaşlarıyla sürekli bir araya gelmeyi bunu yaparken de hem bireysel hem de toplumsal yarar sağlamayı hedef edinen AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. başta enerji verimliliği olmak üzere, sorumluluk üstlendiği alanlarda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Göksun Kaymakamlığının talebi üzerine organize edilen AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından düzenlenen "Enerji Verimliliği" konulu eğitim seminer gerçekleştirildi.

Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminer, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. personellerinden Elektrik Elektronik Mühendisi Can Mustafa Korelioğlu tarafından verildi.

Seminerde,  Elektrik Dağıtım Şirketine dair bilgiler verilmesinin ardından, Enerji Verimliliği ve Tasarrufu  ile Doğrudan Ve Dolaylı Enerji Tasarrufu ve Neden Enerjiyi Verimli Kullanmalıyız? başlıklarında açıklamalar yapıldı.

Kaymakamlık çalışanlarının yoğun ilgi ve katılım gösterdiği seminerde, enerjide genel durumumuz, birincil enerji yoğunlukları, ülkemizde enerji, elektrik enerjisi üretiminin kaynaklara göre dağılımı, evde, ulaşımda ve ofiste enerji tasarrufu ipuçları  gibi önemli başlıklarda bilgilere yer verildi.

Elektrik enerjisinin evlerimize gelene kadar birçok aşamadan geçtiği belirtilerek, çok fazla kişinin emek verdiğini bildiğimizde elektrik kullanmanın verimlilik ve tasarruf aşamasında duyarlılığı arttıracağı konusu da hatırlatıldı.

Elektriğin verimli kullanımı sayesinde, bireylerin aile bütçesine katkı sağlarken, ülke ekonomisine de katkı sağlayacakları, tüketimdeki verimlilik ile enerjide boşa kullanımın önleneceği, enerji üretimi için daha çok kaynak yaratılmasına ve ülke ekonomisini zorlayacak çok fazla enerji üretimi yatırımının yapılmasına da gerek duyulmayacağı anlatıldı.

Seminerin ardından konuşan Göksun Kaymakamlığı çalışanları, aldıkları bilgilerin yararlı olduğunu ve hayata geçirmek için çaba sarf edeceklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Seminere katılan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Elbistan Bölge Müdürü Ali Özberk,"Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nda belirtildiği gibi enerji verimliliği ile enerji maliyetlerinin ekonomiye olan yükü hafifler, enerjide arz güvenliği sağlanır, dışa bağımlılıktan kaynaklanan riskler azaltılır, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve çevrenin korunması gibi ulusal stratejik hedefler gerçekleştirilebilir. Sürdürülebilir kalkınmanın giderek önem kazanması enerji verimliliğine yönelik çabaların değerini de artırmaktadır. Bu stratejilere bağlı olarak enerjiyi verimli kullanma konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Özberk, "Bu tür organizasyonların tüm ülke genelinde gerçekleştirilmesi bizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Şirketimiz enerjinin verimli kullanılması konusunda hassas ve duyarlıdır bu tür verimli çalışmaların devam etmesini temenni ederiz."dedi.

Editör: TE Bilişim