Kesintisiz ve kaliteli elektrik hizmetinin sağlanması noktasında ara vermeden çalışmalarına devam eden AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere yönelik gerekli tedbirleri de şimdiden aldı.

Sorumluluk bölgesi olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta seçim önlemi olarak, elektrik şebekesindeki tüm bakım ve onarımlarını tamamladı.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri tarafından, seçim günü öncesi ve sonrasında planlı kesinti yapılmayacağı, büyük öneme sahip trafo merkezlerinin güvenliğinin maksimum düzeyde tutulacağı bu alanlara nöbetçi ekipler tayin edildiği, talep eden seçim bürolarına jeneratör gönderildiği, jeneratör bakım ekiplerinin ise sürekli hazır bulundurulacağı bilgisi iletildi.   

Şebeke ile ilgili tüm taleplerin anında yetkililere iletilebilmesi için 7/24 hizmet veren Alo 186 çağrı merkezinde tüm önlemler alınarak personel sayısı da arttırıldı. 

Merkez ve kırsalda koordinasyon sorumlularının ve ekiplerin nöbet yerlerinin belirlendiği 375 nöbetçi personelin seçim zamanı Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde tam kadro hazır bulundurulacağı bilgisi aktarıldı.  

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.  Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ise ‘’Enerji tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Bakım onarım çalışmalarımız yapılmış olup; oluşabilecek arıza durumunda olay mahalline en kısa sürede ulaşmak ve müdahale edebilmek için ekip sayılarımız arttırılmıştır. Temennimiz ve çabamız seçim sürecini hiçbir elektrik kesintisi yaşanmadan en iyi şekilde geçirmek. ‘’ şeklinde konuştu.