Valilik Toplantı Salonunda koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilirken, toplantıya AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcısı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, ildeki yatırımcı kurum amirleri ile bazı STK Başkanları katıldı.

Toplantı da kamu kurumları tarafından yürütülen yatırımlar, hizmetler ve projeler masaya yatırılırken, ilin gelişimi için büyük önem arz eden hizmetler tüm detayları ile değerlendirilerek yatırımlarda sağlanan fiziki gerçekleşme ve bunların ödenek durumları ele alındı.

Toplantıya katılan yatırımcı kurum amirleri, kurumlarının çalışmaları hakkında sunum yaparak detaylı bilgi verdi.

Adıyaman’da devam eden yatırımların belirlenen hedef ve nitelikte vatandaşın hizmetine sunulması amacıyla çalışmaların her daim takipçisi olduğunu dile getiren Vali Mahmut Çuhadar, kamu kurumlarında gördüğü eksiklik ve aksaklıklar üzerinde durarak, gerekli koordinasyonun sağlanması noktasında hassasiyetlerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bugün burada toplanmamızın sebebi Sayın Milletvekilimiz Ahmet Aydın beyde hazır ilimizdeyken kamu kurumlarımızca yürütülen hizmetlerde varsa aksaklıkların ve sorunların fotoğrafını çekip işi sonuçlandırmak için takibini yapmaktır. Bugün ileteceğiniz sorunlar, şayet il düzeyinde bizi aşıyorsa ve bunların takibi Ankara nezdinde bir durumsa konuyu ve sorunu Ankara’ya ileterek, takipçisi olacağız."

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, yaptığı konuşmada, “Adıyaman’ın sorun ve ihtiyaçlarının konuşulduğu bu tür toplantılarımızı çok önemsiyorum. Biz Adıyaman’a nasıl daha fazla hizmet ederizin gayreti içerisindeyiz. Adıyaman ve Türkiye ortak paydamızdır. Bu hizmetleri gerçekleştirecek olan atanmış ve seçilmiş olarak hepimiziz. Her birimizin üstümüze düşeni yapması durumunda eminim ki bu sorunlar asgariye düşecektir. Dolayısıyla her birimiz hakkıyla vazifemizi icra edersek bu şehre çok daha fazlasını veririz. Bundan dolayı tüm kurumlarımızın hizmet önceliklerini belirlemesi gerekiyor. Bu toplantılarda aldığımız notları Ankara nezdinde takibini yapıyoruz. Sonuçta kaynakların geldiği yer Ankara’dır. İlimizden de sağlam projeler hayata geçirildiği sürece inşallah daha ciddi bir performans sağlamış oluruz. dedi.   

Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığındaki Yatırım İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluş amirleri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim