Çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantı öncesi ASGEM’de kalifiye eleman yetiştirilmek için hazırlanan bölümler gezdirilerek, kurslarda verilen eğitimle ilgili gazetecilere bilgiler verildi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, başkanlığı dönemindeki çalışmalara değinerek Mermer OSB, Besni OSB ve Kâhta OSB’ye toplam 1 milyon 420 bin lira destekte bulunduklarını, kurum ve kuruluş ile yardım kampanyalarına yardımda bulunduklarını dile getirdi.

Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi’nde (ASGEM) düzenlenen programa ATSO Başkanı Mustafa Uslu’nun yanı sıra ATSO başkan Yardımcıları Mehmet Emin Güleş, Ahmet Metin Günay, Adnan Kırıkdaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Atlı, Atilla Duranay, Mehmet Ali Gönder, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve basın mensupları katıldı.

Adıyaman’da fabrikaların kalifiye eleman ihtiyacını gideren ve sanayici için büyük öneme sahip Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi (ASGEM) atölyelerini basın mensuplarıyla birlikte gezen Başkan Mustafa Uslu, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

ASGEM’in Adıyaman ve işletmeler için çok önemli olduğuna dikkat çeken Mustafa Uslu, Valilik, Belediye, Üniversite, OSB Başkanlığı ile birlikte buranın açıldığına dikkat çekti.

Başkan Uslu; “İpekyolu Kalkınma Ajansı güdümlü projesiyle Adıyaman Valiliği, Belediye, Üniversite, Odamız ve OSB Başkanlığının ortaklığında kurularak Odamızın koordinasyonunda hayata geçirilen ASGEM, toplam 4.700 metrekare kapalı alana sahip olup, 7 milyon lira proje bedeliyle kuruldu. Konfeksiyon, muhasebe, mobilya, aşçılık ve garsonluk, kaynak alanlarında kurslarımız devam etmektedir.

 Özellikle konfeksiyon alanında yetiştirdiğimiz gençlerimizi sanayicilerimizin istihdam ihtiyacına sunduk. Bugüne kadar tekstilde toplam 290 mezun verilmiş olup, 260 kişi istihdam edilmiştir.

 Gastronomide 160 kişi mezun olmuş olup 20 kişi Adıyaman’da işe yerleştirilmiştir. 100 kişi Antalya’da işe yerleşti. Kaynak bölümünde 10 kişi mezun olmuş ve istihdam edilmişlerdir. Mobilya bölümünde 10 kişi mezun olmuş ve istihdam edilmiştir. Yazılımda 7 kişi mezun edilmiş olup istihdam edilmişlerdir” dedi.

“ASLİ GÖREVİMİZ SANAYİCİLERİMİZE REHBERLİK YAPMAKTIR”

Başkan Uslu; “Seçildiğimiz günden bugüne Odamız hangi görevlerde bulundu, neler yaptı, sizlerle bunu paylaşmak istedik. 14 Şubat 2009 tarihinde birinci döneme, 17 Mayıs 2013 tarihinde ikinci dönemimize, 9 Mayıs 2018 tarihinde ise üçüncü dönem görevimize seçildik. Odamızda farklı sektörleri temsil eden 18 meslek grubumuz var. 18 meslek grubundan toplam 45 meclis üyemiz mevcuttur.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası “Üyelerimiz Oda için değil, Oda üyelerimiz için vardır” felsefesi ile temsil ettikleri kişilere en iyi hizmeti en iyi koşullar altında vermenin çabası içerisindedir. Odamızın faal üye sayısı 3.900’dür. 3.900 üyemize hizmet vermekteyiz. Ticaret ve Sanayi Odasının asli görevlerinden birisi bu insanlara hizmet etmektir rehberlik yapmaktır ön ayak olmaktır”

“HİZMET BİNAMIZ ADIYAMAN SANAYİCİSİNE YAKIŞIYOR”

2009 yılında yapılan seçimlerle göre geldikten sonra birçok yeniliğe imza attıklarını kaydeden Başkan Mustafa Uslu, “Bizden önce sanayiciye yakışmayacak olan 300 metrekare bir yerde faaliyet gösterirken, 2012 yılından itibaren modern 4.440 metrekare kapalı alanlı hizmet binamızda faaliyet gösterdik. Ticaret ve Sanayi Odaları her zaman söylüyorum dünyada olduğu gibi Adıyaman’da da kentin katma değerini üreten, kentin lokomotifidir.

Sanayici tüccar demek itibarlı üreten kesimdir. Bu kesimi temsil etmenin de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Göreve geldikten sonra ilk yönetim kurulu toplantısında bu büyük eksikliği tespit ederek Adıyaman’da katma değer üreten bu saygın kesimin ve hizmet binasının hiçte yakışmadığını arkadaşlarımızla istişare ettik. Gururla Adıyaman sanayicisine yakışır bir hizmet binasını üyelerimizin hizmetine sunduk.

Fiziki şartları iyi olan hizmet binamızda Odamızda birçok yeni birimler kurduk. 2011 yılında kentimizin yerleşik fuar alanına kavuşması için çalışmalarımız ivme kazandı. Fuar ve Kongre Merkezi’ni kurduk.

“GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ BİZLERİN GAYRETLERİYLE AÇILDI”

Adıyaman’da ihracata yönelik hizmetlerin yerinde verilebilmesi için acilen Müdürlük açılmasına yönelik ihtiyaç talebimiz yetkili mercilere iletilmiş olup takibi sonucunda İlimizde Gümrük Müdürlüğü, Odamızın girişimleriyle hizmet binamızda faaliyete geçmiştir. Türk Standartları Enstitüsü kurulmadan önce firmalarımız Gaziantep’te işlemlerini yürütüyordu. Odamız Hizmet Binasında bulunan TSE Adıyaman Temsilciliği 28 Ekim 2016 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve beraberindeki heyetle hizmete açıldı.

“AMACIMIZ MERMERİ ADIYAMAN’DA İŞLEMEK”

Zengin mermer rezervlerine sahip Adıyaman’da çıkarılan mermerin büyük bir kısmı, il genelinde yeterli sanayi tesisi olmadığı için işlenmeden bloklar halinde pazarlanmaktadır. Bununda doğrudan Adıyaman’a bir katkısı bulunmamaktadır. Bunun önüne geçmek, Adıyaman için katma değer oluşturmak amacıyla Adıyaman Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş olup, Odamız Mermer OSB’ye ortaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren önemsediğimiz projelerden birisi de girişimcilik eğitimleriydi. Adıyaman’da bin 110 gencimize Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri vererek iş sahibi olmalarına imkân sağladık. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim faaliyetleri kapsamında üyelerimize yönelik eğitimler düzenledik” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ASGEM gastronomi bölümünde aşçılık eğitimi alan kursiyerlerin hazırladığı yöresel yemeklerim yenildiği öğle yemeğinde servis ve lezzet olarak kursiyerler gazetecilerden tam not aldı.

Haber: GAP olay

Editör: TE Bilişim