BÖYLE GÜZEL BİR ORTAM OLUŞTURDUK"

1998 yılında resmi kuruluşlarını yaptıklarını ve güzel bir ortam kurduklarını belirten Adıyaman Kuş Sevenler Derneği Başkanı Nizamettin Fidancı, “Derneğimiz 1998 yılında resmiyette kuruluşunu yaptık. Bugüne kadar arkadaşlarla el birliğiyle bir yerlere varmaya çalıştık. Böyle güzel bir ortam oluşturduk. Her insanda olduğu gibi hobi olayı vardır. Bizlerde de çocukluktan güvercin kuş sevgisi değdiğimiz olaylarımız mevcut. Yıllarca sağda solda toparlanıp bu sevdaya gönül vermiş arkadaşlarımızla bir araya gelmemiz için böyle bir çatı toplanmamızı ön gördük. Bir çatı altında kuş sevdamızı hayvan sevdamızı dostlarla birlikte bu şekilde paylaşıyoruz." dedi.

-"BİZLERE YAKIŞMAYAN O ÇİRKİN GÖRÜNTÜLER"

Özellikle yılbaşı günlerinde kanatlı hayvan pazarının olmadığından çarşı merkezinde hoş olmayan görüntüler oluşturduğunu ve bunun çaresi olarak kanatlı hayvan pazarı yapılmasını isteyen Fidancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizlerin Adıyaman Kuş Sevenler Derneği olarak her zaman dile getirdiğimiz bazı sıkıntılarımız oluyor. Adıyaman'da olmazsa olmazlardan kanatlı hayvan pazarı biz bu işin içinde olduğumuz an itibariyle en büyük çektiğimiz sıkıntı kanatlı hayvan pazarı bir çok görüş alış verişinde bulunduğumuz ağabeylerimiz bu projelerimizi dile getirmemize rağmen diğer illeri bırakın ilçelerine kadar bu kantlı hayvan pazarları oluşturuldu.

Hayvan sevgisini taşıyan insanlarımız bu çatı altında ihtiyaçlarını karşılamak fazlalıklarını satmak eksikliklerini gidermek amacıyla ilçelerde dahi kuruldu fakat maalesef Adıyaman'ımızda bir türlü ya biz bunu anlatamadık veya bizleri dinleyen siyasi arkadaşlarımız bu görüşlerimizi dinleyip tamam seçimden sonra diyerek fakat maalesef seçim bittikten sonra fakat yapılmıyor yine bekliyoruz. Mutlaka Adıyaman'a kanatlı hayvan pazarı kurulması gerekiyor. Çünkü Adıyaman içerisinde genellikle yılbaşına yakın gülerde merkezi alanda Ulucami cami önünde adreste belirtiyorum bizlere yakışmayan o çirkin görüntüler o hayvanların kesimi ve o hayvanların yere yatırılışı bunlar bizleri gerçekten üzüyor.

İnşallah sizin aracılığıyla bu isteğimizi tekrardan yetkili arkadaşlarımıza duyurur diye düşünüyorum. Ve buna bir an önce el atmalarını rica ediyorum."

Haber:Ramız Kıymaz

Editör: TE Bilişim