Adıyaman’ın sorunlarını analiz ederek çözüm için yoğun bir çalışma içerisine giren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ilin temel sorunlarından bir tanesi olan turizmi geliştirip kalkındıracak çok önemli bir proje için de ilk adımı attı.

-OTURAKÇI PAZARI RESTORASYONUYLA BAŞLANACAK

Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan ve sınırları içerisinde onlarca tarihi değeri bulunan Adıyaman’ın bu zenginliklerine rağmen turizm pastasından yeteri kadar pay alamamasının sebeplerini ortadan kaldıracak projeler üzerinde çalışan Adıyaman Belediyesi işe Oturakçı Pazarı’nın restorasyonuyla başlamayı planlıyor.

Adıyaman’ın tarihi çarşılarından bir tanesi olan Oturakçı Pazarı’nda gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon çalışmalarının ilk görüşmesini Oturakçı Pazarı esnafıyla yapan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, esnafın konu ile ilgili görüşlerini alıp, proje hakkında bilgi verdi.

Oturakçı Pazarı içerisinde bulunan tarihi Hısn-ı Mansur Çay Ocağında gerçekleştirilen toplantıda esnafla uzun uzun sohbet eden Başkan Kılınç, tek gayelerinin Adıyaman’ın temel sorunlarını ortadan kaldırıp, çehresini değiştirmek olduğunu ifade etti.

-OTURAKÇI PAZARI ESNAFLARI ARASINDA YÖNETİM OLUŞTURULACAK

Kılınç, şöyle devam etti:

“Göreve gelmeden önce ilimizin temel sorunları hakkında ciddi bir çalışma yapmıştık. Bu çalışmalardan bir tanesi de turizm ile ilgiliydi. Şehrimiz, zengin turizm değerlerine ve eşsiz bir kültüre sahip olmasına rağmen turizm pastasından yeteri kadar pay alamıyor. Maalesef ilimize gelen yerli ve yabancı turistleri şehir merkezine çekemiyoruz. Bu da ilimiz ekonomisini olumsuz etkiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için ilimize gelen turistleri şehir merkezine çekecek projeleri hayata geçirmek istedik. Buna da ilk olarak ilimizin en eski çarşılarından bir tanesi olan Oturakçı Pazarı’nı restore ederek başlamayı düşündük. Bugün bu projemiz hakkında fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Eğer bu projemiz hayata geçirilebilirse Oturakçı Pazarı tam bir cazibe merkezi haline gelecektir. Bunun için de hepimize görevler düşüyor.”

Projeyi yakından inceleyen esnaflar ise böyle önemli bir projenin ortağı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a ve ekibine teşekkür etti.

Toplantı sonunda, Oturakçı Pazarı esnafları arasında bir yönetimin oluşturulmasına ve belediye ile bu yönetimin ortak hareket etmesine karar verildi.


Kaynak:PHA