TOPÇU şunları söyledi ‘ Cumhurbaşkanımızın 3 Şubatta Kiev'e yaptığı ziyarette Ukrayna Cumhurbaşkanı Sayın Zelenski ile birlikte yaptığı açıklamasında bütün dünyaya;

Türkiye, Karadeniz’den komşu olduğu iki dost ülke arasındaki krizin sonlandırılması için üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görüşmelere memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğimizi vurguladım “demişlerdi.

Ukrayna; Bizim stratejik ortağımız olması yanında soydaşlarımızın da içinde yaşadığı tarihi bağlarımız olan önemli bir ülkedir. 

Bu bağlamda; Türk-Rus ilişkilerinin de çok iyi bir noktada olduğu gerçeğinden hareketle

Türkiye; iki ülkenin, bölgenin ve dünyanın faydasına asla olmayacak bu savaşı kesinlikle istemiyor.

Türkiye’nin iki ülke arasındaki bu duruşundan ilham alarak ‘rol’ almak isteyen bazı ülke liderlerinin siyasi niyetlerini de sorgulamıyor, barışa katısı olmasını diliyorum.

Dünyanın, insanlığın ve çökme noktasındaki ekosistemin bu bölgede Allah muhafaza yaşanacak bir olası savaşa dayanacak gücü asla yoktur.

Herkes için acil olan barıştır

Türkiye; “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini destekliyor ve hususta üzerine düşeni hiç bir siyasi çıkar kaygısı gözetmeden “Türk Samimiyeti” ile yerine getirmeye çalışıyor. ‘ dedi

Haber: GAP olay