Ermenistan silahlı kuvvetleri 1992 yılında 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece yarısı, Sovyet Rus ordusunun Hankendi’deki 366. motorize alayının da yardımıyla, resmi kayıtlara göre, Hocalı’da yaşayan sivil ve savunmasız durumdaki 106’sı kadın,70’i yaşlı, 63’ü çocuk olmak üzere; 613 Azerbaycan Türk’üne karşı jenosit uygulamış, bu insanlık suçundan, 487 sivil ağır yaralı olarak kurtulurken, esir alınan 1.275 kişinin 150 sinden ise bugüne kadar haber alınamamıştır.

 

Ermeni Diasporasının desteklediği ASALA Terör örgütü katilleri ile Ermenistan yönetiminin; Karabağ geneli, Hocalı özelinde bu toprakların asıl sahibi olan sivil Azerbaycan Türklerine karşı, dünyanın gözü önünde uluslararası hukuku çiğneyerek ve ekosistemi yok ederek, BM’in halen dahi hesabını sormadığı veya soramadığı JENOSİT suçunu işledikleri yerin adıdır HOCALI!..

Sarkisyan’ın İngiliz gazeteci Thomas de Waal’e verdiği röportajda; “Azerbaycanlılar Hocalı'dan önce şaka yaptığımızı, Ermenilerin sivil halka karşı elini kaldıramayan insanlar olduğunu düşünüyorlardı. Tüm bunlara bir son vermemiz gerekiyordu. Bu klişeyi kırmayı başardık.” şeklindeki bu kan dondurucu itirafına bile suskun kalan insanlık ve BMGK’yi; O günlerde sanki, ya Ermeni, ya Rus, ya Fransız olmuştu!..

20.yüzyılda Ermenistan yönetiminin emri ile Jenosit suçu işleyen vahşilerin, 9 yaşındaki yaralı kız çocuğunu diri diri yanan ocağa attıkları yer olan HOCALI’yı unutmayıp  unutturmayacağız!.

Bu insanlık suçunun sorumlusu olanlardan uluslararası hukukun artık hesap sormasını bekliyor aziz şehidlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.

El-Fatiha

Editör: TE Bilişim