MATSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Şubat Ayı mizan, gelir ve gider bütçesi, durum analizi ile 2020 yılına ait tahmini gelir bütçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  Meclis toplantısında konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve turizm sezonuna yönelik yapılan hazırlıklara değindi.

MATSO olarak Mit Moskova Fuarına fiziki olarak katılarak

Manavgat -Side Turizm destinasyonu tanıtıcağız

16-18 Mart tarihlerinden gerçekleşecek olan Mit Moskova Fuarının fiziki olarak gerçekleşeceğini belirten Başkan Boztaş, “konuyla ilgili Turizm Bakanlığından yazının gelmesinin ardından Mit Moskova 2021 Turizm Fuarına katılarak Manavgat -Side Turizm destinasyonumuzu tanıtma kararı aldık” dedi.

Turizmde sevindirici haberler gelmeye başladı

Turizmde yönelik sevindirici haberlerin gelmeye başladığını ifade eden Başkan Boztaş, Rusyadan ve iran’dan gelen haberler güzel. 1 Mart itibari Antalya’ya Rusya’nın 6 farklı bölgesinden charter uçuşların başlayacak. Nisandan da sonra Avrupa’nın açılamasını bekliyoruz”diye konuştu. Başkan Boztaş, geçen yıla göre turizmin iyi olmasını beklediklerini kaydetti.

Kent ekonomisinin çeşitlenmesi için çaba gösteriyoruz

İlçe ekonomisin çeşitlenmesi için çaba gösterdiklerini hatırlatan Başkan Boztaş, “Göreve geldiğimizden bu yana turizm ve ticaretin yanı sıra kentimizde ekonominin çeşitlenmesi için çaba gösteriyoruz. Kentimizde tarımın yatırım yapılabilir sektör olması, Manavgat Organize Sanayi Bölgesinin kurulması, Manavgat’a bir üniversite kazandırılması, kentin ihracat potansiyelinin artırılması gibi bir çok alanda çaba gösteriyoruz göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

Manavgat tropikal meyve konusunda bir üst olma yolunda ilerliyor

Tarımın yatırım yapılabilir sektör olması amacıyla çeşitli raporlar hazırladıklarını hatırlatan Başkan Boztaş, MATSO olarak hazırladıkları raporlar ile yatırımcıya yol gösterici olduklarına vurgu yaptı.  Başkan Boztaş Manavgat’ın son 5 yılda tarımda ciddi bir ivme kazandığını tropikal meyve konusunda bir üst olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Tarımda ürün çeşitlendirilmeli

Manavgat’ta tarımda ürün çeşitlendirmesinin önemine vurgu yapan Başkan Boztaş, muz yetiştiriciliği ve Ejder meyvesi yetiştiriciliği raporlarının ardından çilek yetişirciliği konusunda rapor hazırlığında olduklarını söyledi.

Çelik ve Topraksız tarım

Başkan Boztaş,  “MATSO olarak çilek yetişirciliği konusunda rapor hazırlıyoruz. Gelecek hafta Akdeniz Üniversitesinden Nafiye Adak Hocamız topraksız tarım çilek yetiştiriciliği konusunda seminer verecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim