GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı ve Taşeli kültür sanat vakfı başkanı Rıfat Karaduman ve Ressam Seyhan Karaduman Silifke kaymakamı Abdullah Aslaner’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette kaymakam Abdullah Aslaner Silifke’nin Akdeniz’de doğal güzellikleri tarihi turistik değerleriyle önemli bir yerleşim birimi olduğuna dikkat çekerek, ilçedeki potansiyeli dünyaya duyurmak için Basın-Medya’yı ayrıca önemsiyoruz dedi.

Aslaner ‘ Silifke ilçemiz tarihte önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir ilçemizdir. Uzuncaburç, Şeytan Deresi  Kanyonu ve Adam Kayalar. Cennet-Cehennem Mağaraları, Narlıkuyu. Aya Tekla Kilisesi.

Astım Mağarası Silifke Kalesi ve Tekirambarı Sarnıcı, Jüpiter Tapınağı gibi önemli tarihi yerlere sahiptir.

İlçemiz özellikle doğu ve güneydoğunun tatilde deniz için tercih edilen bir bölgesi, yanı sıra Nıgde Konya Ankara ısparta kayseri gibi, karaman gibi orta iç anadoludan ilçemıze denıze gırmek, tarıhı yerleri gezmek için geliyorlar. İlçe nüfusunuzun birkaç katı tatil dönemlerinde burası doluyor. İlçemizde narenciye başta olmak üzere tarım ihracatı açısından önemli bir merkez. İlçemizde festival sosyal kültürel aktiviteleriyle hayatın dolu dolu yaşandığı bu kentte kaymakam olarak görev yapmak benim için gurur verici. Gazeteciler cemiyet başkanı olarak sizlerde GAP gazeteciler birliği olarak yaptığınız etkinliklerle ilçemizin tanıtımına katkı sunduğunuzu biliyorum. Yayın organlarınızda ilçemizin bu güzelliklerinin yer almasını istiyorum’ dedi.

KIYMAZ ‘SİLİFKE AKDENİZİN İNCİSİ’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ da Silifke ülkemizin Akdeniz’de bir incisi diyerek şunları söyledi ‘ Silifke’de mülkiyenin önemli isimleri hep görev aldı. Sizin gibi tecrübeli bir Mülkiyelinin Silifke’de görev almasından memnuniyet duydum. Bizlerde fahri Silifkeli olarak bu güzel ilçenin tanıtımı için duyarlı davranıyoruz, çevremize dostlarımıza tavsiye ediyoruz, yurt içi ve yurt dışından bu vesile ile gelenler oluyor’ dedi.

Editör: TE Bilişim