Vali Çuhadar Perre Antik kenti içerisinde yer alan antik Roma çeşmesi ve çevresinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan mermer avluları inceledi.

Santral havuzu olarak adlandırılan ve üzeri betonla kapatılan tarihi Roma havuzu yerinde de incelemede bulanan Vali Çuhadar ‘..  Perre antik kent bölgesinde kamulaştırma çalışmaları sürüyor, yukarıda kral mekânına aşağıdan bağlantı yolu için burada arazi sahipleriyle görüşüyoruz, bu bölgede başlattığımız çalışmalarla yeni bulguların ortaya çıkacağını umuyorum, bölge çok eseri yapıyı yer altında barındırıyor bu kazı çalışmalarıyla sürpriz yapıtlar ortaya çıkarsa şaşırmayalım.

Bir yandan kazı ve düzenlemeler sürerken diğer yandan İlimizdeki tarihi değerleri tanıtmak ve Adıyaman turizmini geliştirmek için çabalıyoruz’ dedi.

Turizm ve tanıtma platformu Adıyaman temsilcisi  Tayfun Güzel’de ‘.. sayın Valimize özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Hafta sonu Adıyaman Turizmi ıçın güneş altında saatlerce bölgeyi gezdi. Turizmi öncelediği için ayrıca ben teşekkür ediyorum ‘ dedi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da ‘.. pirin santral havuzu yeri dediğimiz yeri sayın Valimize yerinde gösterdik anlattık. Bu havuz üzerine beton dökülerek adeta katledildi. Bu beton altında 3000 yıllık eser var. Bir memlekette bu tarihi katliam nasıl yapılır? Babalarımız ve yaşı 50 üzeri olan bütün hemşerilerimiz bu santral havuzunda yüzmüş serinlemiştir, hepsinin hatırası yatıyor ’ dedi.

Vali Çuhadar bölge sakinlerinden yaşlı Aynı Zeliha Çatlı(80) le dıyaloğuda vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Zeliha teyze Vali Çuhadar’ı mahallelerinde gördüklerine sevındığını söyledi.