Türk: Samimiyeti ve diğerkâmlığı ile bilinen, etin, kemiğin, kanın ötesinde, dostuna Yunus, düşmanına Yavuz olan, Tanrı Dağından inip yedi kıtaya giden, gittiği yeri imar ve ihya eden, soykırım yapmamış kimsenin diline ve dinine dokunmamış, aman dileyene eli kalkmamış, savaşında bile ahlak olan, yanında olanın güven  bulduğu, ekosistemi koruyan, salt adaletten yana, dünya için refahı, barışı ve esenliği, ahiret için cenneti, cennette de Rabbinin Cemal’ini görmek isteyen, yaradılış gayesine tabii, Nizam ve Merhamet Medeniyetinin hadimi olan milletin adıdır.

Türk; bütün varlığıyla ram olduğu İslam'la mecz olmuş, İ'lây-ı Kelimetullah için Nizam-ı Alem diyerek her çağda “Kızıl Elma” hedefine, “kim var!" diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "ben varım! " cevabını veren milletin adıdır.

“İnnemel mû'minûne ihvetun” ilahi emrinin gereği, ümmetin her bir evladını kardeşi olarak kabul edendir Türk.

Yaradandan ötürü, yaradılanı hoş gören, insanların ırkını, dilini ve inancını her türden farklılıklarını zenginlik sayan, hiç bir insanı ve dahi hiç bir canlıyı asla aşağı ve hor görmeyen “övgüye” mazhar olmuş milletin adıdır Türk.

İnsanlığı; Derebeyi ve Sömürge Medeniyetinin elinden kurtarıp, “İnsanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir.” emrinin gereği, canlarının, mallarının, dinlerinin ve dillerinin güvende olacağı Nizam ve Merhamet Medeniyeti ile buluşturmak için tarihin her döneminde:

Yusufiyeli, Serdengeçti, Gazi Derviş olmuş,

“hasta adam” denilip yok edilmek istenirken önce dokuz cephede, sonra “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek üç cephede destanlar yazmış, “Zümrüd-ü Anka Kuşu”na eş olmuş,

Yurtta sulh, cihanda sulh” üstün hukuk kuralını, iç ve dış ilişkileri için temel ilke yapmış;

ALPERENLER MİLLETİNİN ADIDIR TÜRK.

Yalçın Topçu