Türkiye Afganistan'a Rehber Olmalı

Afganistan 40 yıl korkunç bir iç savaş yaşandı komik bir itiraz oldu ülke işgal edildi Rusya ile rekabet halinde olan Amerika'nın Sovyetleri dağıtmak için mücahit teşkilatları destekledi, ülke küle döndü

Abone Ol

Türkiye'deki bir cemaat Afganistan'da Taliban'ın davetiyle bu ülkeye gitti Afganistan'ı yönetenler çağırdığına göre devletimizin yönetenlerin bundan haberdar olmaması, izin vermemesi, müsaade etmemesi Hatta desteklememesi mümkün değildir .

Osmanlı Devleti I Dünya harbinden yeni çıkmış, İstanbul'un işgal altına düşmesiyle bağımsızlık gitmiş, bu ortamda İslam dünyasında bağımsız tek bir devleti bırakmıştılar o da Afganistan'dı .

Cumhuriyet döneminde Afganistan'da Türkiye arasında çok sıcak ilişkiler oldu. Afganistan'ın modernleşmesini, kalkınmasını sağlamak için Türkiye'den öğretmenler gitti. Askerler gitti Eğer Afganistan Türkiye ile ilişkilerini sürdürebilseydi ,yakın ilişkiler devam etseydi bu gün bu büyük felaketi yaşamazdı.

Şimdi Afganistan'da Türkiye'den giden cemaat mensupları medrese açacaklar, medrese açısından. Afganistan'ın Öncelikle kalkınmaya ihtiyacı var Afganistan'da kendi ülkelerinde yetiştirilecek mühendislere doktorlara ihtiyaç var Eğer böyle yapıılmazsa ne olur? Tıpkı Pakistan ve Bangladeş gibi olur bu iki ülkede her cami ayrı bir cemaatin kontrolündedir ve bu ülke insanı da çalışmak için yurt dışına gitme çabası vermektedir bir ülke yurt dışına açılacaksa şirketleriyle açılmalıdır insan kaçakçılarının eline düşen vatandaşları o ülkenin bağımsızlığını geleceğini yok eder.

Ülkemizden giden cemaat mensupları giyimleri kuşamları şalvarları ve sarıkları ile dikkat çekiyor. Ancak bu cemaat mensupları yaşam şekillerinde oldukça lüks, ithal arabalara biniyorlar. Ayrıca ülkemizdeki diğer cemaatlerle pek barışık değiller hatta kendi aralarında bile rekabet mevcut. Afganistan'ın ise iç çekişmelerden uzak birliğe beraberliğe ihtiyaç var.

Afganistan hangi şekilde devam ederse ürettiklerini kendi yapması hep dışarıdan alırsa ne olacak? Giyimleri otantik kuşamları devam etsin dünyanın her tarafını nceket pantolon kravat giymesi zevksizlikten başka bir şey deği Afganistan'da renkli olmaya devam etsin .Fakat ayakta kalmaları için kalkınmaları lazım.

Ayrıca Afganistan hakkında bütün bilgilerimiz Amerikan propaganda kartellerinin kontrolden geçiyor propanda da yalandır. Hala bu ülke hakkında sağlıklı bir bilgi ülkemiz kamuoyuna yansımamıştır. Dünya ile ilişki kurmak istiyoruz diyen buradaki yönetime  Türkiyenin rehberlik etmeksi lazım.