Bundan dört beş yıl önce Şanlıurfa Kolyesi romanının basımı için Urfa'da bir kaç belediye ile görüşmüştüm. Ne yazık ki olumlu bir cevap alamamıştım. Bu sahifeyi takip edenler bilirler bu romanla ilgi iki üç paylaşım yapmıştım.

Roman Bosna savaşı üzerinden Urfa'yı anlatıyor. Yazarı Bosna savaşı tanıklarından. Bir çok savaş hikayesi biliyor. Bu kitapta savaşın trajik yönünü Urfa kolyesi metaforu üzerinden anlatılıyor.

Ben de romanın Boşnakça yazarından imzalı baskısı var. Bosna'ya 4 defa gitmiş iki defa yazarla görüşmüştüm. Evine davet etmiş, müzik eşliğinde sohbet etmiştik. Çok güzel bir ortamdı. Kitabının Türkçeye çevrilmesini çok istiyordu. Yardımcı olacağımı söylemiştim.

Bu romanı Hece yayınları Türkçeye çevirtip yayınlamış. Çok güzel bir iş yapmış. Hece yayınlarını tebrik ediyorum böyle bir güzelliğe imza attığı için. Çünkü kurumların yapamadığını yapmış.... Bu roman dolayısıyla Urfa adı Bosna da bilinir olmuş.Çevirisiyle Türkiye de daha bir bilinir olacak Urfa.

Bence Urfa Büyük Şehir Belediyesi bu kitabın yazarını Urfaya davet etmeli ve imza günü yapmalıdır. Eğer isterlerse yazarla irtibat kurarım. Bir güzellik olur olur hem yazar hem Urfa için. Böylesine bir kitabı sipariş verseniz daha yazdıramazsınız. Ama Urfa'dan bu kitaba karşı bir ses verilir mi? pek sanmam. Çünkü bu bir ufuk işi... Bunu bir vakıf, dernek veya iş adam dahi yapabilir. Ama.....