2006-2009 yılları arasında ilçemizde görev yapan Kaymakam Hulusi Şahin Besni'den sonra devasa ilçelerde Sungurlu/Çorum, Dilovası/Kocaeli ve Esenler/İstanbul'dan sonra iki yıl önce Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Batman Valiliğine atandı.

Kararlı tutumu, örnek kişiliği ve yöneticilik kabiliyeti ile ileride bu makama geleceğini bir çoğumuz tahmin ediyorduk.

 İyi bir yönetici olmanın ilk şartı, öncelikle iyi insan olmaktan geçer. Daha göreve başladığı ilk günlerde yaptığımız ziyarette eğitim kalitesini artırmak diyor başka bir şey demiyordu. Gözlerinden saçılan ışık : kararlılığını ve samimiyetini anlamamıza yetiyordu.

Eğitimin derslik sayısını artırma ve fiziki yapılaşmasına önem vererek giriştiği seferberlik sonunda birçok belde ve köyde yeni derslikler ve yenilenen okullar göz kamaştırırken hayırseverlerle kurduğu diyalog ve verdiği güvenle bir çok hayırsever okul yenileme, derslik  ekleme yarışına girmişti.

Onun döneminde yapılan Eğitim Bayramları halen hafızalarımızda yerini koruyor.

Usta gazeteci Tayfun Talipoğlu ile aynı zamanda kuzeni olan Televizyon programcısı Gürkan Zengin'i ilçemizde ağırlamış ve ülkenin en önde gelen kanallarında ilk defa Besni Eğitim Bayramı konu derinliklerine inerek yayınlanmıştı.

Hazırlık döneminde başlayan komite toplantıları, son hafta içerisinde günlük hale gelir ve tüm etkinlikler listenin başından itibaren tek tek irdelenir  ve her yerdeki sorumlular tarafından karşılıklı teyit edilirdi.

Açılış etkinliklerine okul müdürlerinden sorumlular belirlenir ve açılış yapmak için gittiğimiz her yerde tepsi içindeki dantelli tepsilerde güzel giyinmiş öğrenciler ve süslenmiş makaslar kurdaleler hazır bizi beklerlerdi.

Bunların yanı sıra tüm etkinliklerde protokoldeki yerini alır, tüm panelleri ve gece yapılan konserleri tüm yorgunluğuna rağmen terk etmeden konuklara plaket takdim ederek gerçek bir kaptan hüviyetinde sonlandırırdı.

Yöneticilik adına tüm vasıfları bünyesinde barındıran Sn Hulusi Şahin'i kaymakamlığında olduğu gibi emin adımlarla yükselerek ülkemizin marka şehirlerinde Vali olarak görmek umudu ile Tüm Besnililer adına başarılar diliyor selam ve saygılarımızı iletiyorum.