Hafta sonu Diyarbakır gezimize önce HDP il binası önünde bekleyen anneleri ziyaret ederek başladık. Onların acılarına gözyaşlarına ortak olma adına yaptığımız seyahatte nissibi köprüsüyle Diyarbakır’ın Adıyaman’a daha da yakınlaştığını fark ettik.

 Hafta sonu olmasına rağmen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu programını adeta yarıda kesip GAP gazeteciler birliği heyetini kabul etti.

 Bir saate varan görüşmemizde heyecanla Diyarbakır için yaptığı ve yapacaklarını kendisinden dinledik. Vali bey aksiyon adamı, söyledi mi yapar. Onun bu özelliğini Mersin Valiliği döneminde de gördük. Akdeniz oyunlarını Mersine bu heyecanı ve enerjisi getirdi.

Şüphesiz Valilerin vizyonu, hayali o kentin geleceğiyle fazlasıyla ilgilidir, Hasan Basri Güzeloğlu Diyarbakır gibi problemleri yumak hale gelmiş bir ilde Valilik görevinin yanı sıra kayyum olarak ta Büyükşehir belediye başkanlığı görevini de üslenmiş durumda, bu kadar yük ve sorumluluk altında yaptıklarını dinledikçe hem ülkemiz adına gururlandık hem de bölgemiz adına sevindik.

Geçtiğimiz hafta da Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’i TARIM PLATFORMU toplantısında izledim, Adıyaman’da tarımın geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması için bir çaba içerisinde, toplantıya katılan kuruluşlar ve STK temsilcileri de yapılan toplantıların sonuç getirip getirmeyeceğinden endişeliler. Bunun temel sebebi Valilerin Adıyaman’da kısa sure kalıp proje geliştirip, ili tanıma çabaları içerisindeyken kararname ile Adıyaman’dan ayrılmalarıdır.

Vali enerjisini ekibine yansıtacak, ekibinin gayretleri çevreye yansıyıp bir sinerji oluşturacak, bu sinerjiyi de Ankara’da vekiller eşlik etmek zorunda kalacaklardır. Vali projelerini dosyalarını çantasına koyup Ankara’da bürokraside, siyasilerle takıp edecek ve sonuç alacaktır. Bu açıdan bakıldığında Aykut Pekmez’in ili tanıma süreci bitmiş olmalı ve Vali Pekmez her ay basın toplantılarıyla yaptığı bitirdiği işleri halka duyurmalıdır.

Valilik iş ve icraatlarını duyurmada 35 yıllık deneyimi ile personeli Mehmet Çelik’ten yararlanmayı başaramıyorsa burada da bir sıkıntı olduğu aşikârdır.

Adıyaman’ı ve bölgeyi kalkındırma yolunda birikimi yeteneği katkısı olabilecek herkes harekete geçirilmeden de top yekûn kalkınma ilerleme olmayacağı da ayan beyan orta yerdedir.      

Etrafı büyükşehirlerle çevrelenmiş araya sıkışmış, büyük köy olan Adıyaman’ı metropol büyük kent yapma hayalimizi diri tutalım, sevelim sevilelim çok çalışalım DÜNYA KİMSEYE KALMAZ.