Ünlü Kırgız yönetmen Bolot Şamşiyev doğumunun 80.yılında Ankara’da düzenlenen sergiler ve film gösterimleriyle anıldı.

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı olarak etkinliğin ev sahiplerinden olan T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise, ‘’Sanat ve sanatçı geleceğe uzanan elimizdir. Türk Dünyasında mensup her devletimizin şerefli bir mazisi, destansı bir hikâyesi var. Bizler Türk Dünyasının evlatları olarak hepimiz nizam ve merhamet medeniyetinin çocuklarıyız.’ diyerek şunları söyledi  

medeniyet değerlerimizi  evrensel marka yapmak; başta üniversitelerimiz olmak üzere herkesin milli görevidir

“Türk Dünyasına mensup her devletimizin şerefli bir mazisi, destansı bir hikayesi var. Bizler Türk Dünyasının evlatları olarak hepimiz nizam ve merhamet medeniyetinin çocuklarıyız. “Sanat ve sanatçımız geleceğe uzanan elimizdir.” Kültür emperyalizminin medeniyet coğrafyamızdaki asimilasyon etkisini, engellemek ve kendi medeniyetimizin kültürel birikimini nesilden nesile aktarmanın en etkin yolları artık sinema, sosyal medya ve internet olduğu malumdur. Bunlar ile medeniyet değerlerimizi evrensel marka yapmak; başta üniversitelerimiz olmak üzere herkesin milli görevidir.”

Etkinlikler kapsamında TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı; Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kıbanıçbek Ömüraliyev’e, Kırgız sinema sanatçıları; Ayturgan Temirova, Murat Mambetov, Aysuluu Subanliyeva ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu’ya, Bolot Şamşiyev’in 80. doğum yılı anısına hazırlanan plaketlerini takdim etti.