Kuran İkra (oku) diye başlıyor. Allah Kuran’da okuyun, öğrenin, bilgi ve ortak akla dayalı hareket edin. Doğru olanı, insanların yararına ve faydasına olanı yapın. İnsanlara fayda sağlayın, yaşamlarını iyileştirin diyor. 

Peygamber Hazreti Muhammet, ülkeyi alanında uzman olan kişilerle istişare yaparak, ortak akla dayalı yönetti.

Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin oylarıyla halk egemenliğine dayalı olarak kurdu. Türkiye Cumhuriyeti’ni alanında uzman olan kişilerle istişare yaparak, görüş ve önerilerini alarak, ortak akla dayalı yönetti. Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş kurumlarla inşa etti. Atatürk’ün yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti, dünyada örnek alındı, örnek gösterildi.

Atatürk’ten sonra 1938-2002 arasında iktidar olan partiler Türkiye Cumhuriyeti’ni, alanında uzman olan kadrolarla tartışarak ortak akla dayalı yönettiler.

3 Kasım 2002 seçimlerinde Allah’ı ve dini kullanarak siyaset yapan Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde tek başına iktidara gelen AKP, 2002-2017 arasında tek başına iktidar oldu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda Anayasada yapılan değişiklikle Türkiye Cumhuriyeti’nin tek kişinin aldığı kararlarla yönetildiği partili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildi. 24 Haziran 2018 tarihinde seçimler yapıldı. Allah’ı ve dini kullanarak siyaset yapan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partili cumhurbaşkanı seçildi. Hem Allah’ı ve dini kullanarak siyaset yapmaya devam etti. Hem de Türkiye Cumhuriyeti’ni tek başına aldığı kararlarla yönetmeye başladı.

Ülkeyi tek başına aldığı kararlarla yöneten AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminde, Erdoğan ve yakınları zenginleşirken, Erdoğan dünyanın en zengin başkanı olurken, Türkiye Cumhuriyeti iflas etti. Gelirinden çok borcu olan bir ülke oldu. Halk yoksullaştı ve geriledi.

Gelinen noktada AKP’ye oy veren seçmenler, yaptıkları yanlışı gördüler. Yapılacak ilk seçimde Erdoğan’a oy vermeyecekler. Erdoğan’ı değiştirecekler.