Bolu Vali Yrd. Çağlayan Kaya

‘Ganimet teyzeye hizmet borcumuz var’

Bolu Vali yardımcısı Çağlayan kaya mesai mefhumu tanımadan gece gündüz vatandaşa hizmet için koşturmaya devam ediyor.

Adıyaman Besni ilçesinde görev yaptığı sırada da kırsalda sorunları araştırmak için hafta sonları köyleri gezen Bolu Vali yardımcısı Çağlayan Kaya Bolu’da merkeze bağlı Yumrukaya köyünde kendisi bakıma muhtaçken başkalarına koşturan Ganimet teyzeye ulaştı, gördükleri duydukları karşısında göz yaşlarını tutamadı.

Sosyal medya hesabında Bolu vali yardımcısı Çağlayan Kaya Ganimet teyzeyi yazarak ‘Ganimet teyzeye hizmet borcumuz’ var dedi.

İşte Çağlayan Kaya’nın paylaşımı

‘..Meslek hayatımızda birçok hadiseyle, insanla karşılaştık. Karşılaştığımız bu hadiselerin kimini gözyaşıyla kimini tebessümle, kimini de hayranlıkla dinledik. Âmâ bugün karşılaştığımız hepsinin üstündeydi. Nutkumuz tutuldu. Kelimeler tükendi...

Bolu merkeze bağlı Yumrukaya köyünde yaşayan 71 yaşındaki Ganimet teyzemizin fedakarlığına ilk kez şahit oldum, eminim siz de ilk kez okuyacaksınız.

Bahçeli bir ev, evin dışı muşambalarla kaplı, imkansızlık içinde böyle bir yalıtım çözümü bulduğu bahçesinden içeri girdik. Odunlar çuvalda, çuval sırtında, fedakarlığı dillere destan Ganimet teyze, güler yüzüyle karşıladı. Mutfak ve oturma odası olarak kullandığı evine davet etti. İmkansızlık evin içine adeta nakşolmuştu.

9 yaşından beri ve evlendikten sonra tam 62 yıldır evinde hasta baktığını ve bundan her zaman mutlu olduğunu, bunu severek yaptığını anlattı. Üstelik evinde baktığı hastaların hepsi yatağa bağımlı.. Kimisi akrabası ve kimisi hiç tanımadığı, sokakta kalmış hastalar. evet evet hiç ama hiç tanımadığı insanlar.. 35 yıldır imkansızlık içerisindeki evinde baktığı ve geçen yıl vefat eden Emine teyze akrabası bile değil.. Şimdiye kadar yatağa bağımlı 12 hastaya vefat edene kadar tek başına bakmış. Eşi mazhar amcada hasta ve ona da bakıyor. Şu an evin diğer odasında da yatağa bağımlı, şeker hastası, gözleri ama başka bir hastaya bakmaya devam ediyor.

İmkansızlık içinde bir fedakarlıktır Ganimet teyze,

İmkansızlıkla sabrın yoğrulmasıdır Ganimet teyze, Mazhar amca,

Fedakarlığın, sabrın güzel yüzüne sirayet etmiş adıdır Ganimet teyze....

Bu fedakarlığın karşısında saygıyla eğiliyor, ellerinden öpüyorum Ganimet teyze...

Bırak dışarıda yaşayan insanı, anne babasını huzurevine emanet edenlerin, evlerinde her şeye yer bulup anne babalarına yer bulamayanların kulaklarında Ganimet teyze çınlasın..

Bir dostun anlatması üzerine tanışmak istediğimi söyledim ve gidip ziyaret ettik. “Bizlerden bir isteğin var mı Ganimet teyze” diye sorduğumda “Hiç bir şeye ihtiyacım yok” dedi..

O sabır hanenin bakım onarımını yapıp, yenilemek bizim boynumuzun borcu olsun..(sen istemesen de, istemek nedir bilmesen de, onurlu gönlü zengin olsan da..’ dedi.