Ankara'da bir okul kantinden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken, nefes alamayarak hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal ile ilgili açıklamada bulunan, Adıyaman Kantinciler Derneği Başkanı Mahmut Bereket, “Öncelikle vefat eden çocuğumuza Allah’tan rahmet diliyorum, Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Keşke böyle bir olay olmasaydı, üzücü bir olay.” dedi.

Bereket, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan çok üzüntü duyduğunu belirterek, "Adıyaman Kantinciler Derneği olarak bizler böyle bir ürün satmıyoruz. Kantinlerimizde yok ancak çevre bakkal ve marketlerde satılıyor. “dedi.

-"KENDİMİZ ÜRETİP KENDİMİZ SATABİLSEK"

Kantinlerin Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Ve Okul Aile Birliği tarafından her ay denetlendiğine işaret eden Bereket, şunları ifade etti:

"Bizim okullarımızda tükettiğimiz ürünlerde hiçbir sorun yok Allah’a şükür. Bugüne kadar da Adıyaman’da böyle bir olay da olmadı. Vefat eden çocuğumuza Allah’tan rahmet diliyorum, Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Keşke böyle bir olay olmasaydı, üzücü bir olay, bunun önlemini devletimiz inşallah alacaktır.

Kantinlerde evde yapılmış ürünlerin satılmasıyla ile ilgili öğlen araların da bu ürünleri bizde satıyoruz, yani bunları hijyenik şartlarda kendimiz yapıp, kendimiz tüketiyoruz ve hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize hijyenik şartlarda bu ürünleri servis yapıyoruz. Bunlar ile ilgili bir sıkıntımız yok. Tüm meslektaşlarımız, kendimiz üretip, kendimiz satabilsek hatta bunun ile ilgilide, bizim bir programımız da var. Modül eğitim programı diye Milli Eğitim Bakanlığıyla 17 il arasında bir protokol yapıldı ve bu iller arasından bir tanesi de Adıyaman. Bizim okulumuz daha taşınmadığı için Perre Turizm lisesinde yapacağız bu programı, biz bütün arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı meslek içi hizmete alacağız. Şimdi bunun ile ilgili işte kendi lahmacununu kendisi yapabilecek, kendisi döner yapabilecek, yani kendisi mutfağında üretip kendisi çocuklara servis yapabilecek. İnşallah bu program bittiğinde daha leziz kantinler, daha hijyenik kantinler ve ticari boyutta da daha iyi kazanan arkadaşlarımız olacak inşallah.”

Adıyaman Kantinciler Derneği olarak Türkiye Kantinciler Federasyonluğuna bağlı olduklarına değinen Bereket, "Her ay bizim bölge toplantılarımız oluyor. Biz ilk Toplantımızı İstanbul’da yaptık, 2.toplantımızı 5 Eylülde İzmir’de yaptık, 3. toplantımızı büyük bir katılım ile Adıyaman’da yaptık. Bu ayın 21’inde de inşallah Ankara’da yapacağız, Tabi bizimde meslek alanında da sıkıntılarımız var. Bunun içinde istişareler yapıyoruz, denetimlerimizi yapıyoruz, bunun ile ilgilide çalışmalarımız devam ediyor.”dedi.

-"VELİLER, KANTİNLERİ GÖRSÜNLER, ÇOCUKLARINI TAKİP ETSİNLER"

Kendi meslektaşlarına uyarıda bulunan Başkan Bereket, “Kendimiz ve çocuğumuza, ailemize yedirdiklerimizi de öğrencilerimize verelim, eğer biz bir şey üretiyorsak, bunu bizde yiyeceğiz, öğrencimizde yiyecek.” dedi.

Velilerinde dikkatli olmalarını dile getiren Başkan Bereket, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizlerin mekânlarını görsünler, kantinleri görsünler, çocuklarını takip etsinler. Çocukları nereden ne alıyor, ne yiyor. Çünkü bu büyük bir sıkıntı, bakıyorsun ki çocuklar öğle arasında, bizlerde yasak olan ürünleri bir bakıyorsunuz ki okula getiriyor. Cipsi, kolası, falan vesaire bunlar yasak sağlıksız ürünler ama öğrenciler dışarıdan alıp okula getiriyor. Bunun içinde, şimdi sağlıklı ürünler içinde bizler devamlı arkadaşlarımız ile toplanıyoruz kantinlere gidip bakıyoruz, denetleme yapıyoruz ve gereken uyarıları yapıyoruz zamanında arkadaşlarımıza.” dedi.

Haber:R.Kıymaz

Editör: TE Bilişim