Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı bursla 30 farklı ülkeden ülkemize gelerek Erciyes Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim gören 30 kişilik yüksek lisans öğrencisi, Adıyaman Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği Adıyaman’da, uzmanlar eşliğinde tarihi ve dini mekanları gezip, şehir hakkında bilgiler edindi.

Adıyaman’da misafir edildikleri 3 gün boyunca Nemrut Dağı başta olmak üzere, Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi, Cendere Köprüsü, Atatürk Barajı ile Adıyaman’ın tarihi ve turistik birçok mekanını gezerek, yakından tanıma fırsatı bulan 30 kişilik bayan öğrenci grubu, ziyaretlerinin son gününde Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ı makamında ziyaret ederek, kendilerine böyle bir imkan sağlanmasından dolayı teşekkür etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Kılınç’tan Adıyaman’ın tarihi, kültürü, coğrafyası, ekonomik ve sosyal yapısı ile ilgili bilgiler alan öğrenciler, Adıyaman’da çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını dile getirerek, “Adıyaman Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu projeyle Adıyaman’ı yakından tanıma fırsatımız oldu. Burada bulunmaktan çok memnunuz. Adıyaman insanının yakın ilgi ve alakası ile misafirperverliğine hayran kaldık. Bizi misafir etmenizden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kılınç ise, gerçekleştirilen proje kapsamında Adıyaman’da ağırladıkları öğrencilere ilin kültürünü ve tarihini tanıtma, bunlardan da önemlisi Adıyaman halkının misafirperverliğini gösterme imkanı bulduklarını söyleyerek, “Bir gönül ve soy bağımız bulunan kardeşlerimizi ilimizde ağırladığımız için mutlu olduk. Kendilerine Türk toplumunun misafirperverliğini ve sıcakkanlılığının hala var olduğunu göstermek istedik. Hepsinden birer turizm elçisi olarak ülkelerine gittiklerinde ülkemizi ve ilimizi anlatmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Ziyarette, Azerbaycanlı öğrenci Kemale Fatullayeva söylediği ‘Sarı Gelin’ türküsüyle herkesin beğenisini topladı.

Ziyaret, öğrencilerin kendi ülkelerine özgü hediyeleri, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a takdim etmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim