Adıyaman’a bağlı Sincik ilçesinin dağ köylerinden kışın yakılmak üzere getirilen bir ağacın kovuğunda bulunan 3 sincap yavrusu, hayvan severler tarafından Kahta’da kuşçu olarak tanınan Aşiyan Kuş Cenneti İşletmecisi Mahmut Çoban’a teslim edildi.

Çoban, daha önce de sincap yavrusu beslediği için iş yerinde ağaçtan bir kovuk yaparak doğal ortamlarındaymış gibi bitkin haldeki 3 sincap yavrusunu biberonla besleyerek hayata tutunmalarını sağlıyor.

Sincap yavrularının kendisine getirildiğinde aç, susuz ve çok küçük oldukları için de bakıma muhtaç olduğunu ifade eden Çoban, “Ailesinden ayrı düşen sincapları ilk gördüğümde çok duygulandım. Minik yavrulara şefkatle yaklaşmaya başladım. Daha önceden de sincap yavrusu büyüttüğüm için ilk başta onlara doğal bir ortam sağlamak için bir ağaçtan kovuk yaparak onlara yuva yaptım. Veteriner hekimden yavruların sağlık kontrollerini de yaptıktan sonra iş yerimde gönüllü olarak günlük bakımlarını yapmaya başladım. Her gün minik yavruları onlara özel biberonda süt ile besliyorum. Bunun yanında minik yavrulara meşe palamutları, ceviz, badem ve fındık da veriyorum. Yavrular kendi başlarının çaresine bakacak olgunluğa ulaştıkları zaman da tekrar doğaya bırakıyorum. Bu güne kadar çok sayıda sincap büyüterek doğaya bıraktım. Sincaplar doğada bahçıvan görevi yürüten hayvanlardır. Gıda ihtiyaçlarını depolamak için toprağa gömdükleri çoğu tohumlarının yerini unuttukları zaman, bu tohumlar tekrar yeşererek ağaca dönüşüyorlar. Ormanlarımızın büyümesi için bu hayvanlara sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Tüm hayvanları sevelim ve onlara sahip çıkalım” dedi.


Kaynak: (PHA) - Perre Haber Ajansı
Editör: TE Bilişim