Bir önceki yazımda “istemezuk bir anlayışa rağmen” Kahramanmaraş’ta ciddi sanayileşme sürecinin olduğunu ve bunun devam etmesi gerektiğini ifade etmiştim.

Kahramanmaraş’ta bu gün yatırımcı yatırım yapmak için arsa bulamıyor. Yılan hikayesine dönen Kapıçam ihtisas organize sanayi bölgesi kamulaştırma, istimlak gibi sorunlar nedeniyle bir türlü start alamıyor.

Burada Siyasetçi ve yatırımcı işbirliğine ihtiyacımız var. Kapıçam OSB için Bakanlar Kurulundan acilen kamu yararı gereği kamulaştırma kararının çıkartılması gerekiyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan sürekli ifade ediyor. Pandemi süreci Türkiye için fırsatlar oluşturuyor.

Bende bu fikre katılıyorum.

Dün Meslek Yüksekokulunda birlikte okuduğumuz değerli bir dostu ziyaret ettim.

Diyor ki; Yatırım yapmak istiyorum. Elimdeki sermayemi arsaya veremem. Bana arsa gerek diyor. Şu anda AB ülkelerinden gelen talepleri karşılayamıyoruz.

Bir gün bile gecikmeden Kapıçam İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar hızlandırılmalıdır. Eğer birkaç ay içinde ilk kazma vurulmazsa, yatırımcılarımızı kaçırabiliriz.

**

İLÇELERİMİZDE DURUM NASIL GÖZÜKÜYOR?

Malum yılbaşından bu yana hastalıklarla uğraşıyoruz. Çok şükür kendimizi toparlamaya başladık.

Geçen hafta sonu Afşin İlçemize gittim bir cenaze dolayısı ile. Birkaç dostumla sohbet etme imkanı buldum. Herkes bir şeyler yapmak istiyor. Toplum olarak üretim yapmaktan başka çaremizin kalmadığı anlaşılmış. Diyorlar ki; yatırımcı özendirilmelidir. Afşin ilçesinde sanayi arsaları üretilmeli ve yatırımcıya tahis edilmeli.

3 Haziran günü Elbistan ilçesine günü birlik bir ziyarette bulundum. Konu burada da açıldı. Vatandaşlar yeni iş sahası ve istihdam alanları istiyor. Diyorlar ki eğer Elbistan’a yeni iş sahaları açılmaz ise göç daha da hızlanacaktır.

Elbistan Organize Sanayide arsa var mı? Durumu nedir? Bilmiyorum. Ancak Kahramanmaraş’ta ki yatırımcıyı Elbistan’a çekebilmek için çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Nitekim Kahramanmaraş’ın en büyük sanayicilerinden biri olan Alişan Arıkan yatırım yapıyor. Sayının artması gerekiyor.

Kahramanmaraş’ta muazzam bir sermaye ve yatırım heyecanı var. Bunu ilçelerde yatırıma dönüştürelim.

Bu konularda şehir olarak büyük hedefler koyalım. Sermaye düşmanlığı yapmayalım.

Kahramanmaraş’a komşu şehirlerde iş yapan yatırımcıları davet edelim. Onlarda gelsin yatırım yapsınlar.

Eğer Kahramanmaraş’ta yeni yatırım alanları açamaz isek, yerli ve milli sanayi yatırımcılarımızı kaybedebiliriz.

Kahramanmaraş sanayide çeşitlilik oluşturmak zorundadır. Türkiye’de Otomobil endüstrisi çok hızlı gelişiyor. Silah sanayi ve bilişim sanayi de aynı şekilde iyi bir ivme yakaladı.

Bizlerde bu yeni süreçte en azından Kahramanmaraş olarak bu yatırımlardan istifade edelim.

Eğer sanayici için yeni yatırım alanları oluşturmak için arsa üretemez isek ilçelerden şehre gelen göç yön değiştirir. Kahramanmaraş yakaladığı ivmeyi kaçırırsa bütün şehir olarak bundan zarar görürüz.

Benden hatırlatması..

Yatırım yatırım yatırım