Yeni Zelanda’nın Christ Church ilçesindeki iki camide cuma namazı sırasında gerçekleşen saldırıda 49  masum sivilin hayatını kaybetmesine ve yüzlerce yaralı ile sonuçlanan saldırının belirgin özelliği infial yaratıp anarşi karmaşa kaos ve çatışma çıkarmak olduğu aşikardır.

Uzun süre hazırlığının ve planının yapıldığı vahşi saldırının gizli servislerin bilgisi dışında geliştiğini düşünmek fazla saflık olur.

Muhtemelen bu olaydan kısa bir süre sonra işid benzeri kılıklı bir grup, kilise veya sinagog saldırısı ile misilleme yapılıyormuş gibi bir saldırı söz konusu olabilir, burada dikkat edilirse teröristler İstanbul’u Ayasofya’yı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı işaret eden yazılar sloganlar kullanmışlardır.

Olayı iyi inceleyecek olursak, saldırıyı düzenleyen teröristlerin İstanbul ve Türkiye bağlantıları iyice irdelenirse, öncelikle Türkiye’de bulunan kilise ve sinagogları ruhani liderleri iyice koruma altına alınmasında yarar olduğu kanaatindeyim.

Bu olay her ne kadar Yeni Zelanda’da yapılmışsa da burada başta Türkiye ve doğrudan İslam alemi hedef alınmıştır.

Türkiye bütün diplomatik gücünü kullanarak bu olayın aydınlatılması için gayret göstermeli, Avrupa birliği İslam birliği teşkilatı ve BM nezdinde girişimlerde bulunarak İslama fobi olarak pompalanan kin ve düşmanlığa dikkat çekmeli terörü Avrupalı dostlarına da yüksek sesle lanetletmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti baskıları göze alarak Ayasofya Camisini namazgahını hizmete açarak vatandaşların namaz kılmalarına imkan tanımalıdır. Fatih Sultan Mehmet hanın vakfı olan bu caminin bu günkü statüsü de hukuka aykırıdır vakıflar hiçbir surette amacı dışında kullanılamaz.

Yeni Zelenda da tüylerimizi ürperten bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınarken yakında ortaya çıkacak olaylarda sanıkların arkalarındaki gücünde resmi ortaya çıkaracaktır.

11 Eylül saldırısı da tamamen benzer bir kurguydu, talibanın o kulelere Afganistan’dan uçakla gelmesini bir kenara bırakın Taliban üyesi biri normal pasaportla o kulelere gelip gitmeleri bile imkânsızdır, ABD muz cumhuriyeti değildir. .

 11 Eylülle dünyaya zokayı yutturdular ve böylelikle Afganistan, Irak, Suriye kan gölüne çevrildi.

Türkiye’yi yönetenler olayın vahametinden öte, bu olayları planlayanların ne amaçladıklarının peşinde olmalılar.

İslam âlemi bu olayla büyük acı yaşıyor, fakat üzerinde durulması gereken olay yeni Zelanda sonrasıdır.

Bu olay Yeni Zelanda da gerçekleşmiş olsa bile burada hedef Türkiye’dir.

Muhalefet ‘ Yeni Zelanda binlerce kilometre uzakta bize ne?’  dememeli, uluslararası provokasyonu görmeli, Türkiye’nin atacağı adımlarla ilgili hükümete tavsiye ve destek vermelidir.