İftar programında hep birlikte iftar açmanın sevincini yaşadı.

Türkiye Diyanet vakfı Kadın Kolları Temsilciliği görevlileri iftara katılan yetimlere hediyeler verdiler.

 Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Kadın Kolları Temsilcisi Esra Karakeçi, " Hazreti Muhammed (S.A.V.) hadisi şerifte şehadet parmağıyla orta parmağını yan yana getirerek, 'Ben ve yetimi gözeten kimse kıyamet günü böyle beraber olacağız.' dediği hadis-i şerif üzerine bu organizasyonu yapmaya karar verdik.

 Kur'an kursu hocalarımızla Adıyaman'daki yetimlerimizle bir arada olmayı istedik. Dünyada, ülkemizde ve Adıyaman'da nerede yetim varsa onların yanında olmaya çalışıyoruz. Kendi şehrimizde yetimlerimizi misafir etmek istedik, onlar da sağ olsunlar bizi kırmadı iftar programımıza katıldı. Hayırseverlerimizden vesile olanlara bizlerde dua ediyoruz teşekkür ediyoruz, iftar programlarımızın d geniş kitlelere ulaşması için çabalıyoruz" dedi.

Karakeçi  "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.)bir hadisi şeriflerinde, 'Kim ki bir oruçluya iftar ettirirse onun sevabının ayısı iftar ettirene de yazılır.' deniyor. Bu hadis ışığında iftar programına 100 çocuğumuzu çağırdık. Bu rakamın artması hayırseverlerin katkısına bağlı." dedi.

Türkiye diyanet vakfı Adıyaman Kadın Kolları Temsilcisi Şükran Akgün zengin Müslümanların zekât ve fıtır sadaklarını vererek hayır işlerine destek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi.

 "Müslüman kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz. Bizler yıllardır bu işin içerisindeyiz. Bugün bu programla çalışmalarımızı zirveye taşımak istedik. Bu gibi organizeler sadece bizlerle olacak işler değil. Bizler duvarın birer taşlarıyız.  Her birimizin ayrı önemli görevi var. Hayırsever kardeşlerimiz onları yerlerine ulaştıran kardeşlerimiz, kıymetli hocalarımız hepimiz bu hayırlı işleri yapmaya çalışıyoruz. Sadaka, Fitre, zekât gibi mali açıdan yapılan ibadetleri yerine getirerek bu hizmetlere destek olunması için her Müslüman kardeşimizin katkısına ihtiyaç vardır" dedi.

Editör: TE Bilişim