"21. yüzyılın cahilleri okuma yazma bilmeyenler değil, öğrenmeyen, öğrendiği yanlışlardan vazgeçmeyen ve yeniden öğrenmeyenler olacaktır."

Alvin Toffler'in bu sözüne ne zaman rastlasam aklıma siyasal islamcılar ve siyasal islam soslu ülkücüler gelir. Çünkü bu iki kesim öğrendiği yanlışlardan asla vazgeçmezler, yeni bilgilerle beyinlerini güncellemezler, 256k bellekle çalışan Windows 1 gibidirler.

Bir zamanlar Abdülhamit'in hiç toprak kaybetmeden imparatorluğu 30 yıl yönettiğini yazan gara cahil tarihçiler vardı. O kaynaktan beslenenlere en büyük toprak kaybının Abdülhamit zamanında olduğunu asla kabul ettiremezsiniz.

Deveye hendek atlatabilirsiniz ama 70'li yıllarda Necip Fazıl ve K. Mısıroğlu'ndan beslenen ülkücülere İskilipli Atıf ihanetini kabul ettiremezsiniz, 12 Eylül öncesindeki Gladyo kurgusunu kabul ettiremezsiniz, "LTD eleştirilmez" hurafesi ile yetişenlere eleştirinin gelişmenin temeli olduğunu kabul ettiremezsiniz...

Son 150 yıldaki keşif ve icatlar insanlık tarihinin geriye doğru 5 milyon yılından daha fazladır. Bu şu anlama gelir: Günümüzde bilgilerini, fikirlerini 3 yıl güncellemeyen bir kişi Ortaçağda 600 yıl aynı bilgilerle hayat süren kuşaklardan daha geridir.

Saplantılarımızı bırakmalıyız. "Günümüzün cahilleri öğrendiği yanlışlardan vazgeçmeyen ve yeniden öğrenmeyenler" olacaktır.