Yüzleşmeyi bir makale halinde yazmayı düşünürken geçmişten günümüze kadar insanlığın bir çok konuda yüzleşerek ders çıkarması gereken , cevaplanması üzerindeki sır perdesinin kaldırılması gereken

Gizemli kalmış sayısız olaylar geldi aklıma.

Dünya Savaşları haksız ülke işgalleri dünyaya hükmetmeye çalışan Amerika birleşik devletlerinin başkanlarının suikastlarla öldürülme olayları

İnsanlığa refah huzur mutluluk getireceğini iddia edip sahneye çıkan milyonlarca insanın ölümüne sebep olan sonra da “Çöp”Olan ideolojiler geldi aklıma

Bütün olan bitenleri yapanların sahneye çıkışları dönemlerindeki güçlü profillerine karşılık başarısızlıkları karşısında hazin sonları geldi aklıma.

Ya da genel ifadeyle dünya yönetim sistemini ele geçirmek için kurulan kurdurulan bize de dünya sistematiği içinde Olmazlarsa olmaz diye, tek Doğrular “mutlak güç”

“Alternatifsiz otorite” Olarak dayatılan kurulmuş, İnsanlığın baş belası haline gelmiş, Kurumlar geldi aklıma

Bütün bunları tek tek yaptıkları ve faaliyetleri ile alakalı bir kronoloji yapıp doğruyu yanlışı mukayeseli yazıp yüzleştirmek geldi aklıma.

Biliyorum bir çok konuyu yüzeysel geçeceğiz ama ülkemizde olan biten gizemini bugün daha iyi koruyan açığa çıkmamış yüzleşmemiz gereken binlerce olay var.

Bunlarla gerçek manada yüzleşme yapılmadan gerçekler açığa çıkartırmadan kim kimdir olan olayların yapılanların amaç sebep-sonuç ilişkilerini iyi irdelemeden bir başka değişle yüzdeki maskeleri düşürmeden gizlenen perdeleri indirmeden arkasına giznelinen duvarları yıkmadan her şeyi olabildiğince açık seçik Konuşup göstermeden ve bütün bunlarla yüzleşmeden .

Fikir özgürlüğü ve demokrasi kavramlarının arkasına gizlenip Ülkeyi bölmek isteyenlerin maskelerini düşürüp olan biten aslında nedir konusunu halka göstererek,

Yüzleşmemiz lazım.

Ülkeyi emperyalistlere peşkeş çekmek isteyen emperyalistlerin sinsi gizli açık hizmetcisi Gibi konuşan davranan hizmet eden her yalanı rahat söyleyen hiçbir iftira da yüzü kızarmayan bölgedeki emperyalist işgalcilere tek kelime etmeyen mankurtların yüzündeki maskeyi indirip yüzleşmemiz lazım.

Ancak bu yüzleşmeler yapıldığı zaman bir arada barış içinde kardeşçe yaşamamız mümkün olacaktır

Aksi taktirde sahtekarlar ve gizlenmiş hainlerle bir arada yaşamak sürekli toplumun kutuplaşmasına sebep olacaktır.

Yüzleşmek ağırdır biliyorum çünkü yüzleşmek gizli olan saklıların açığa çıkması demektir.

Kişinin kendisi ile yüzleşmesi dramatiktir acı verir insana

Yük olarak taşıdığı bağımlı yanlışlarından zorda olsa zorda gelse acı da verse kurtulmasıdır yüzleşmek.

Yüzleşmeyi sağlıklı yapmak için kararlı olmak gerek serden geçmeyi Bilebilecek kadar iradeli olmak gerek.

Rüyadan uyanmak Budayıp zarar verdiklerini terk edip bırakıp faydalı olanları derleyip toplamak yeniden başlamak demek yüzleşmek

Olan biten yanlış ve doğruların sebebi insan Kaynaklı olduğu için Kurum kuruluş sistem ideoloji fikir inanç temelinde Ele alarak  Tespitlerimizle ayna tutmaya yüzleşmeye çalışacağız.

Daha çok ülkemiz bağlamında bir bakış açısıyla yüzleşmeyi yapalım istiyorum

Tarihimizi bilmiyoruz Dinimizi bilmiyoruz öğrenme konusunda gayret göstermiyoruz.

Başkalarının yazdıkları ve söylediklerini referans alıp kendimiz araştırıp öğrenmek yerine başkalarının yazıp söyledikleriyle Kendimize istikamet veriyoruz.

Tarihi ve tarihi şahsiyetleri okuyoruz resmi sistem kendi durduğu yerden kaynak sunuyor.

Aynı konuda birbirleriyle örtüşmeyen farklı bir sürü yazılı kaynakla karşılaşıyoruz

Akademik kariyerleri olsun olmasın uzman diye lanse edilenlerin farklı anlatımlarıyla tarih konusunda kendi geçmişimizle ilgili kafa karışıklığı yaşıyoruz.

Hangisi doğru hangisi yanlış doğruyu bulup yüzleşemiyoruz.

Zaten tartışma adabı kültür davranışları ve inandığını ifade etme konusunda çok nezaketsiz kaba ve baskıcıyız

Çoklu fikirlerden araştırarak tartışarak doğruyu bulmak kabullenmek yerine dayatmacı tavırlarıyla bir çok konuyu karşılıklı nezaket kuralları içersinde konuşamıyoruz bile.

Tarihimizi dizide filmde anlatıldığı şekliyle başka

Halkın bildiği inandığı farklı duruşuyla görüşüyle başka

Akademisyenlerin yazdıkları bambaşka olunca kavram kargaşalığı içerisinde savrulup duruyor doğrularla yüzleşemiyoruz.

Binlerce yıllık tarihi inkar edip 100 yıllık bir zaman diliminden tarih yazmaya çalışıp onu da tek doğruymuş gibi dayatmaya Çalışanlarla yüzleşmemiz lazım.

Millete illa da bu doğrudur diye dayatma içinde olanların da tarihi hakikatlerle ilgili ahlakı ön plana çıkararak doğrularla yüzleşmeleri lazım.

Sistemle sistemin bizim olmayan gizli kurucu kodlarıyla yüzleşmemiz lazım.