Kurtuluşun mevsiminde Zafer bayramını kutlarken yüce Türk milletinin şerefli günleri bu ayda çok olması tesadüf olamaz hicri yılbaşıyla başlayan kutlamalar tarihimizden bu zamana gelene kadar bu ayda ulusumuz için önemli zaferle sonuçlanan savaşları bir hayli var.

23 Ağustos Çaldıran zaferi,24 Ağustos Mercidabık zaferi,25 Ağustos 'ta Yavuz Sultan Selim'in Halep 'e girmesi ve ardından Şam,Kudüs ve Mısır'ı alması dünya tarihinini de değiştiren ulusumuzun neferleriyiz.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şanlı Türk ordusuyla 30 Ağustos kurtuluş savaşının kazanılması sonucu Türkiyede ve K.K.T.C fethinin bu tarihte olmasından dolayı kutlamalar yapılıyor

Dünya tarihine yüce Türk milletinin adını yazdıran kurtuluşumuza imzasını atan Atatürk bir kez daha Türk milletinin asil güçlü zeki vatanı için canını feda eden bir millet olduğunu söylerken dünya devletlerine son noktayı koydu. Aşk-ı muhabbetle dökülen kanlarımız helal olsun diyen mehmetciğimizin ruhu şad olsun. istikbal göklerde derken kan kırmızı bayrağımızı göndere çeken askerlerimiz vatan sağ oldukça siz de sağ olun.. 30 AĞUSTOS ZAFER bayramınız kutlu olsun..