Geleneksel olarak düzenlenen iftar programına çeşitli siyasi partilerin üst düzey yöneticileri, milletvekilleri, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra yurt dışından da Alevi Bektaşi dernekleri temsilcilerinin katıldığı programda, kerbelada Peygamberin ailesine torunlarına uygulanan ambargo ve katliam anlatıldı. Fatihalar ve dualar okunan gecede iftarla birlikte kuran tilavetide yapıldı.

Programa katılan misafirler programla ilgili gazetemize konuştular:

İlhan Kesici (Eski devlet bakanı ve CHP İstanbul milletvekili):

Dünya Ehli beyt vakfı başkanı Fermanı Altun Bey benim çok eski ve aziz bir dostumdur. Nerdeyse kuruluşundan beri aktıvıtelerını takip ederim. Dostluğumuzu devam ettiririm. Her yıl böyle güzel mübarek bir toplantı tertip eder. Kendisine çok teşekkür ediyorum elbette bu toplantıdan dolayısıyla. Ehliye beyte, ehli beyt âşıklarına ehli beyt dostlarına, cenabı-ı Hak rahmetiyle muamele etsin.

Tüm dünya kerbela  hadisesi ve Hazreti Hüseyin şehadeti için ağlar, hepimiz ağlarız. Dünyanın gördüğü en vahşi en acımasız katliamdır. Bir daha Allah hiçbir kuluna hiçbir sevdiğine buna benzeyen acılar göstermek nasip etmesin. Cenab-I hakka hamd ediyoruz. Ehli beyt sevgisini, ehlibeyt sevdasını bize verdi.  Ehli beyte gönül veren onun yolunda yürümeye çalışan değerli insanları, STK temsilcilerini vs Muharrem orucu nedeniyle bir araya getiren Dünya ehlibeyt vakfı başkanı Fermanı Altun ve çalışma arkadaşlarına tekrar teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.

Hüseyin Başar Baba:

Yirmi küsur yıldan beri Fermani Altun beyi tanıyorum. Canıyla başıyla malıyla mülküyle yapmış olduğu bu değerli hizmetlerin değerini ancak bilenler anlar. Şükürler olsun yüce Rabbime ehlibeyte gönül veren onu sevenleri bir araya getiren bir organızasyon nedeniyle burada birlikteyiz.

Yaşar Okuyan (Eski Çalışma bakanı ve CHP milletvekili):

Tuttuğumuz oruçları ibadetleri Allah kabul etsin. Tabi ki ehli beyt vakfının iftarında muharrem iftarında bulunmak bizim için onurlu bir şey. Allah rızası için yapılan huzurlu iftarın bu vesileyle yapılan bütün ibadetler Allah’ ın izniyle cenabı Allah yerini kabul buyursun.  Bu etkinliğe ev sahıplığı yapıp bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Fermani Altun beye ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.

Tezel Dede (Alevi dedesi):

Ehli beyt vakfı olarak bu lokmayı yapmasından dolayı 12 imamlar aşkına emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu kadar insan bir araya getirip yolumuzu erkânımızı güzelliğimizi varlığımızı birliğimizi dirliğimizi bütünlüğümüzü bileştirmesi için bütün buraya gelen dostlara teşekkür ediyorum. Ve aynı zamanda alevi dedesiyim tarihçi yazarım. Seyit Rızanın da torunuyum alevi dedesi olarak. Programa katılan değerli misafirlere, arkadaşlarımıza eş -dost hepsine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu güzel günleri her zaman görürüz.

Zeynel Abidin Kıymaz(GAP gazeteciler birliği genel başkanı):

Dünya ehli beyt vakfı dünyada alevi geleneğini devam ettiren kesimler tarafından en itibar gösterilen kuruluşlardan biridir. Peygamber efendimizin ailesinin çocuklarının, torunlarının İslam’ı yaşama hususunda gösterdikleri hassasiyeti yaşatmaya çalışıyorlar.

Her yıl muharrem ayında da muharrem orucu iftarı geleneği var. Bu vesile ile ehli beyte sevgi duyan onun yolundan yürümeye çalışanların bir çatı altında toplandığı bir yer olarak Dünya ehlibeyt vakfını önemsiyorum. Politize olmamış her kesimden ehlibeyti sevenleri kucaklayan tavrıyla da geniş kesimler tarafından Dünya ehlibeyt vakfı saygı görüyor. Böyle önemli bir kurumu oluşturan Fermanı Altun ve arkadaşlarını tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

Tülin Mazlumoğlu (AK parti Bakırköy ilçe başkanı):

Bu akşam burada olduğumdan ötürü çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Ev sahibimiz ehli beyt vakfı başkanı Fermani Altun ve mesai arkadaşlarına ehlibeyte gönül verenlere teşekkür ediyorum.

Değerli dostlarımızla bu anlamda ve de burada olduğumuz için, iftarımızı beraber yaptığımız için çok mutluyum.

Muharrem ayı aynı zamanda hüzün ayıdır, Dünyanın en vahşi katliamı bu ayda gerçekleşmiş, peygamberin gözdeleri ehlibeyte bu ayda kıyılmış, bir damla suya hasret bırakılan peygamberin ciğer pareleri için her yıl muharrem ayında ümmet hüzünlenir. Bu hüznü burada paylaştık. Alevi kardeşlerimizin oruçlarının iftarında birlikte bir softa etrafında bir araya geldik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Fuad Bodur (Doğu-güneydoğu kültür sanat platformu başkanı):

İstanbul gibi ve Türkiye’ de dünya ehli beyt vakfının düzenlediği bu etkinliğe her sene katılıyoruz. Toplumsal olaraktan böyle bir etkinliği düzenleyen sayın vakıf başkanı Fermani Altun ve arkadaşlarına çok teşekkür ederiz. Hoşgörü adına yapılan bu etkinlikte kamudaki olan değerli başkanlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sevgiler, saygılar…

Fermani Altun (Dünya Ehlibeyt vakfı genel başkanı):

Muharrem orucu iftarı programına her yıl olduğu gibi bu yılda önemli sayıda konuk katıldı. 1400 küsür yıl sonra kerbeladaki hüzün bu ümmetin kalbinde zihninde devam ediyor. Peygamberin ciğerparelerine reva görülen bu olayın müsebbipleri bu günde boş durmuyorlar, dünyanın bir çok yerinde katliam ve zulümlere devam ediyorlar.  Dünyanın gördüğü en acı büyük katliamlardan biri olan kerbela vakası bu mübarek muharrem ayında gerçekleşmiştir. Ehlibeyt sevdalıları için bu ay hüzün ayıdır. Hüznümüzü burada iftarda bizimle paylaşan bütün canlara teşekkür ediyorum

Kaynak.gapolaygazetesi.com

Editör: TE Bilişim