Irak'ın kadim Türk şehirlerinden Kerkük'te, İmam Şeyh Adil Cuma namazında Kerkük avcı camiisinde Cumhur ittifakı kazansın diye dua etti.

Yaptığı duada Türkiyede ki 31 mart seçimlerinin Türk ve islam dünyası için önemine dikkat çekerek 31 mart'ta Cumhur ittifakı kazansın ehil insanlar göreve gelsin dedi.

Kerkük'ün önemli camilerinden Avcı camisinde İmam Şeyh Adil Kerkük namaz sonrası muhabirimizin soruları üzerine Cuma namazında ki dua ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulun du 'biz Irak türkleri olarak Dünya Türklerinin bir parçasıyız, osmanlı tebası olarak Atayurdu ecdat yadigarı Kerkükten anavatanımızda cerayan eden yerel seçimlerden dolayı bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın okunması ecdattan miras olan vatanın bölünmemsi için, kardaşlığın bağının daha metin olması için gözümüz Türkıyedeki yerel seçimlerdedir.

sadece biz Kerkük Türkleri değil bütün mazlumlarımızın gözü anavatanımızdadır.

Türkiyenin güçlenmesi demek mazlumların güçlenmesidir. Cumhurbaşkanlığı seçimindede aynı duayı yaptık.

Reşit Alkan 'Oylar tarafların huzurunda tek tek sayıldı' Reşit Alkan 'Oylar tarafların huzurunda tek tek sayıldı'

Bu davanın silaha olan ihtiyacı kadar duayada ihtiyacı vardır. Ehil olanların tekrar kazanmaları için. Biz Kerkük Türkleri olarak duamız bu doğrultudadır.

Bu kritik dönemde de Recep Tayyip Erdoğan'a Türk dünyasının ihtiyacı var, islam dünyasının ihtiyacı var. Recep tayyip Erdoğan tecrübeli bir lider olarak Türkiyenin başında olmalı. Türkiye'de Cumhur ittifakı kazanmalı bu durum islam dünyası içinde önemli' dedi.

Haber: GAP olay