Akdeniz’de Antalya’nın ekonomisinin turizm sektörü üzerine bina edildiğine dikkat çeken Erol ‘.. 2020 yılı turizm sektörü açısından adeta kabus dolu bir oldu, Antalya, Alanya ve Manavgat bölgemiz tamamen Turizm yatırımlarıyla dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri. Pandemı nedeniyle uluslararası seyehatler ve eve kapanma sektörümüze kilıt vurdurdu.

Otel deyip geçmeyelim, Otelle beraber turist sirkülasyonu, buna bağlı olarak kasap, manav, ticari taksıcıler , servıs ulaşım sektörü, konfeksiyon hazır gıyım sektörü bütün iş kolları biri biriyle doğrudan ilgili ve Otelin kapanmasıyla beraber bütün sektörler birlikte darbe alıyor.

Bu olumsuz ortamda otellerin %80 ninin kapalı olduğu sektörde elımızı değil adeta gövdemizi taşın altına koyarak bende otelimi açtım, %50 personel açığına rağmen, bu zor süreçte devamlı muşterılerımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına %50 dolulukla hizmet veriyoruz. Bu ortamda bu rıskı her yatırımcı almaz.

Turızm sektörü ağır darbe aldı, sektörün yaralarının sarılması için hükümetin acil bir yardım paketi açıklamasında yarar var. İşletmelerimizin ssk ve vergi borçlarının faizsiz ötelenmesinin yanı sıra normalleşme sürecinde de can suyu kredilere ihtiyaç var’ dedi.

Editör: TE Bilişim