EĞİTİM

Pasheyeva Kazak Yazarlarla Bir araya Geldi

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Kültür Komitesi Başkanı Ganira Paşayeva, Kazakistan Cumhuriyeti şair-yayıncılarla bir araya geldi.

Abone Ol

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Kültür Komitesi Başkanı Ganira Paşayeva, Kazakistan Cumhuriyeti şair-yayınçılar - ABAY TV'nin yapımcısı Tanagoz Tolkinqızı, Ekibastuz Otarka gazetesi editörü, Kazakistan Yazarlar Birliği üyesi, TV sunucusu Canayim Aughanbayqızı, "Egemen Edebiyat ve Sanat Bölümü çalışanı Kazakistan" gazetesi Yarasa Örgüile meclis kültür komitesinde biraraya geldi.

Meclis'te gerçekleştirilen toplantıda kardeş ülkeler arasındaki günden güne güçlenen ilişkiler, şair-yazar ve gazeteciler başta olmak üzere aydın, yaratıcı insanlar üzerinde yeni işbirliği fırsatları ve ahlaki zorunluluklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Q. Paşayeva, başkanlığını yaptığı Komitenin moral desteğiyle bu yıl Nisan ayının ilk on gününde Bakü ve Sumqayıt'ta gerçekleşen bir dizi etkinliğe yakından katılımlarından dolayı Kazak yazarlara teşekkür etti. Komite başkanı Kazak halkını selamlayarak yeni yaratıcı başarılar diledi.

Komite Başkanı Q. Paşayeva, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde 2023 takvim yılının “Heydar Aliyev Yılı” ilan edilmesini, Şuşa şehrinin 2023 yılında Türk Dünyası’nın Kültür Başkenti seçilmesini ve gerçekleştirilen edebi ve kültürel etkinliklerle ilgili konuştu ya da bu önemli etkinliklerle ilgili planlanan ve ortak projelerle ilgili önerilerini dile getirdi.

Kardeş ülke yazarları arasında detaylı görüş alışverişinde bulunmak için Q. Paşayeva, onun örneğinde MM Kültür Komitesi üyelerine ve çalışanlarına, Azerbaycanlı tüm gönül dostlarına teşekkür ederek, Azerbaycan ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından karşılığında hediye hediyeleri bağışlandı.

Haber: GAP Olay